Haastrecht werkt aan doelsaldo; Bergambacht onderuit

regio • Haastrecht versloeg laagvlieger Moordrecht met maar liefst 14-0. De koploper had als opdracht om zoveel mogelijk doelpunten te maken om in de titelstrijd naaste concurrent Bergambacht, dat overigens verloor, ook op doelsaldo onder zich te houden. "Van een wedstrijd was geen sprake,” aldus Haastrecht-trainer Marco Versloot. 

Stephan Bakker en Kelvin Poot maakten er elk vier. Bjorn van Leeuwen drie en Job Vloedgraven, Danny de Bruin en Mark Koorevaar scoorden één keer. Versloot: "We hebben nu zes punten voorsprong op Bergambacht, maar we krijgen nog een aantal lastige potjes.”

Bergambacht verloor in Boskoop met 3-2 van Floreant en ziet koploper Haastrecht uitlopen. Ron de Heer verving Jerry de Groot als coach op de bank. Hij had zich een leukere middag voorgesteld. "Binnen twaalf minuten stonden we door persoonlijke fouten achterin met 2-0 achter,” meldde Ron de Heer. "Rody Bezemer had ons vanaf elf meter terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar de Boskoopse doelman stopte de strafschop. Vlak voor rust scoorde Floreant opnieuw. In de tweede helft hebben we aanvallender gespeeld. Verder dan goals van Luuk Botter en Pieter Meijer kwamen we niet. Zoals het er nu naar uitziet, wacht ons opnieuw de nacompetitie.”
Gouderak boekte een uiterst belangrijke zege tegen ASW. “Deze 2-1 houdt onze hoop op handhaving in de vierde klasse C in leven”, schetste trainer Wynoud Slegtenhorst het heersende gevoel aan de Kattendijk. Zoals bekend degraderen aan het einde van dit seizoen liefst vier ploegen. Gouderak doet er alles aan om de dans te ontspringen en zette met de winst op ASW een nieuwe stap in de juiste richting. In de eerste helft bleven doelpunten uit, maar na de pauze ontbrandde Youri Kool door twee keer te scoren. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten terug tot 2-1. Verder liet Gouderak het niet komen.
Stolwijk kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen WDS. De gasten gaven goed partij, maar Stolwijk kreeg de kansen. "Met regelmaat veroverden we de bal op het middenveld en door direct onze aanvallers met een steekpass op te zoeken, creëerden we fraaie kansen,” vertelde Stolwijk-trainer Robin van der Hulst na afloop. "Jammer dat alleen Thibaut Verburg scoorde. In de tweede helft verdubbelde Simon Bos de marge, maar WDS kwam sterk terug. We kregen op dat moment geen grip op hun middenveld. Uit twee hoekschoppen werd twee keer raak gekopt.”
Ammerstol verloor op sportpark De Snackert met 3-6 van het Goudse GSV. De hekkensluiter scoorde al na twee minuten via de pas 15-jarige Thijs Zeeuw. "Het was jammer dat we die voorsprong - de eerste dit seizoen - niet langer dan zes minuten konden behouden,” vertelt Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong. "Na de gelijkmaker speelde GSV de bal goed rond en kwamen we er voor rust niet meer aan te pas. De 1-3 achterstand verkleinde Thijs Zeeuw in de tweede helft en dan heb je weer enige hoop als trainer. Helaas liep het anders. Marijn Vermaas scoorde nog de 3-5. Vandaag deden er vijf jeugdspelers van Jongens onder 17 mee.”