•  Rogier Peltenburg neemt na zijn openingstreffer de felicitaties van de supporters in ontvangst.
• Rogier Peltenburg neemt na zijn openingstreffer de felicitaties van de supporters in ontvangst. Foto: Wijntjes Fotografie

Schoonhoven geeft L'kerk geen kans

schoonhoven • Een matig Schoonhoven versloeg een machteloos Lekkerkerk met 3-0 en neemt afstand van de onderste drie (degradatie)plaatsen. Een lepe spitsengoal van Rogier Peltenburg brak de wedstrijd open.

Niet goed spelen en toch winnen. Dat presteerde Schoonhoven tegen Lekkerkerk, dat totaal niet in de wedstrijd zat. "Ik vond het van beide kanten een slechte uitvoering,” vertelde Dennis Burger, die met interim-trainer Rob Jacobs de Lekkerkerkse kar trekt. "Schoonhoven compenseerde dat met veel strijd en passie. Dat konden wij vandaag niet opbrengen. We moeten nu helaas rekening houden met de nacompetitie om ons te handhaven.” Schoonhoven, dat de Lekkerkerkers passeert op de ranglijst, rekent zich nog niet rijk met de tweede zege op rij. "FC Perkouw en Ameide, die onder ons staan, wonnen ook, dus we zijn er nog lang niet,” aldus de winnende coach Raymond van der Kort.
De wedstrijd begon slaapverwekkend tussen de twee ploegen die vooral niet wilden verliezen. De balvaardige Mohammed el Harracha zag na een half uur spelen de kans om door te breken. Zijn pass bereikte Rogier Peltenburg, die met een puntertje de Lekkerkerkse doelman Dillan Heijnen verraste. "Ik loer op dit soort momenten,” zei de spits na de wedstrijd. "Ik kwam achter de verdedigers vandaan en was na Mo's assist eerder bij de bal dan de keeper. Ik denk dat hij verwachtte dat ik de bal zou stiften, maar mijn intikker verraste hem.” De tweede Schoonhovense treffer kwam drie minuten later op naam van de boomlange Marc Kruiper, die zich bij hoekschoppen en vrije trappen steevast voorin meldt. Met een blok werden de verdedigers voor hem op het verkeerde been gezet, waarna Kruiper de bal uit de effectvolle vrije trap van Walter van Maurik bij de tweede paal tegen de touwen kopte. Lekkerkerk, dat vlak voor rust Faybian Herstein zag uitvallen met een ernstige blessure, kon hier niets tegenover stellen.
In de tweede helft bracht Dennis Burger verse krachten binnen de lijnen, maar dat zette geen zoden aan de dijk. De Lekkerkerkse defensie kreeg het steeds moeilijker tegen het tandem El Harracha/ Redouan Adoudy. Lekkerkerker Danny Hoogendoorn ontving van de prima leidende scheidsrechter Peter van der Zwan terecht geel, toen hij Adoudy naar de grond werkte. Veel last van die ‘aanslag' had hij niet, want kort daarna stelde de watervlugge Adoudy zijn ploegenoot El Harracha in staat de definitieve knock-out toe te dienen.

Wim Kroone