Kaarten 'Verder van Huis'

regio • ‘Verder van Huis’ (zie artikel hiernaast) wordt opgevoerd op 18, 19, 20 en 21 mei in de Theaterbakkerheij in Gouda. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur met uitzondering van 21 mei. Dan is er een middagvoorstelling om 14.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterbakkerheij.nl.


Vriendschap zingt Brahms 

haastrecht • Twee jaar geleden was gemengde zangvereniging Vriendschap enthousiast bezig met het instuderen van ‘Ein Deutsches Requiem’ van J. Brahms toen de repetities vanwege corona moesten worden stopgezet. Na het jubileumconcert van november kan dit werk nu eindelijk worden uitgevoerd. 

Op vrijdag 20 mei vindt het concert alsnog plaats in de Hervormde Kerk te Haastrecht. De aanvang is om 20.00 uur. Vertolkt wordt de Londense versie met twee piano’s (Jeroen Liedorp en Ardjoena Soerjadi) en pauken (Leon de Laat). De solisten zijn Mirjam IJsseldijk en Joep van Geffen. Vriendschap staat bij de uitvoering van dit troostrijke werk onder leiding van dirigent Cees-Willem van Vliet. Kaarten zijn te koop via www.podiumplein.nl


Bevrijdingsconcert 77 jaar Vrijheid 

haastrecht • Muziekvereniging Concordia uit Haastrecht organiseert samen met het koor Vita Nova op zaterdag 21 mei een bevrijdingsconcert voor 77 jaar vrijheid. De muziekvereniging staat onder leiding van dirigent Mark Tempelaars, het koor onder leiding van dirigente Marja Timmer. Ook een solo-violiste verleent haar medewerking. Het belooft volgens de organisatie een afwisselende avond te worden met een breed repertoire aan muziek van zowel de muziekvereniging als het koor. Het harmonieorkest, leerlingenorkest en startersorkest voeren onder meer muziek van Vera Lynn uit. Na een concertstilte van ruim twee jaar kijkt Concordia uit naar dit optreden.  Eén en ander vindt plaats in de Hervormde Kerk, Kerkplein 9 in Haastrecht. Aanvang is 19.30 uur. De toegang is gratis, maar er is een fooienpot aanwezig om de kosten te dekken.


Schilderij van streekproducten

regio • Ter ere van de Dag van de Biodiversiteit en de relatie met ons voedsel organiseert de Voedselfamilie Krimpenerwaard een ‘streekproducten-eetschilderij' op zaterdag 21 mei. Niet alleen de biodiversiteit maar ook duurzaamheid door de korte voedselketen staat hierbij centraal. Eetschilderij is een culinaire ‘live performance' van Marnix Lange waarin hij ‘schildert' met structuren van eten tot een kunstwerk. De ingrediënten komen van diverse telers, kwekers en makers uit de Krimpenerwaard met een muzikale omlijsting middenin de polder. Eetschilderij vindt van 12.00 uur tot 15.00 uur plaats bij Het Schapenschuurtje in Berkenwoude. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (via bericht@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl) Meer informatie: www.voedselfamiliekrimpenerwaard.nl