Concert ‘De K'waard in WOII’

regio • Het Cultuurhuis Krimpenerwaard en Projectensemble Krimpenerwaard organiseren het gratis toegankelijke concert ‘De Krimpenerwaard in WOII’. 

Het ensemble neemt de bezoekers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in de Krimpenerwaard. 

Onder passende muziek, zoals Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en bekende melodieën van Vera Lynn, worden beelden getoond over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en de rol die de Krimpenerwaard daarin vervulde. 

Verzet
De rustige polders vormden een uitgelezen plek voor het verzet en velen vonden er een plek om onder te duiken. Ook ervaren bezoekers de oorlog door de ogen van mensen die deze van dichtbij hebben meegemaakt en zijn er passende gedichten die een indruk geven van de betekenis van oorlog. Het twaalfkoppige ensemble – bestaande uit hout- en koperblazers o.l.v. Koos Weerheim – wil hiermee laten zien dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is en dat wij allen de taak hebben aan vrede te werken.

De toegang tot het concert is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Een en ander vindt zondag 15 mei plaats vanaf 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur) in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek (Let op: theateringang aan de zijkant). Tickets dienen vooraf besteld worden. Dat kan online via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of aan de balie in het Cultuurhuis van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en17.00 uur.