Rotary schenkt Dagboek

schoonhoven • Rotary Schoonhoven heeft aan alle groep 8-leerlingen van de deelnemende Schoonhovense basisscholen Het Dagboek van Anne Frank gegeven. “Leerlingen in dezelfde leeftijd als Anne Frank lezen en leren op deze wijze dat vrijheid niet vanzelfsprekend is”, meldt rotary-lid Jan Paul Matze. 


Dodenherdenking in Lekkerkerk

lekkerkerk • De Dodenherdenking op 4 mei in Lekkerkerk kent weer een ‘normaal' programma. Het ziet er als volgt uit: 

11:30 uur: herdenking op de begraafplaats van Lekkerkerkse oorlogsslachtoffers, met een toespraak van burgemeester Paans en muzikale medewerking door een delegatie van de muziekvereniging; 19:00 uur: herdenkingsbijeenkomst in de Grote- of Johanneskerk. Zangeres Anniek de Vreede en een delegatie van muziekvereniging verlenen muzikale medewerking. Hierbij zal er ook een toespraak zijn namens de joodse gemeenschap door mevr. Cohen en worden de winnende gedichten die gemaakt zijn door de leerlingen van het Gemini College en de Driestar voorgedragen; 19:45 uur: herdenking bij het borstbeeld van burgemeester Roos, waarbij er een kranslegging is door de schooljeugd en mevr. Cohen;
20:00 uur: 2 minuten stilte, met aansluitend het Wilhelmus. Muzikale medewerking is er van de muziekvereniging. Extra bijzonder is dat dat er dit jaar twee spiegels op het dorp staan opgesteld in etalages van Huisraadplein en De Vries Schoenen. Wie voorbijloopt en in de spiegel lijkt, ziet zichzelf en de tekst ‘Ik leef in vrijheid'.