FC Perkouw kansloos; Haastrecht maakt geen fout

regio • Na twee overwinningen op rij hoopte FC Perkouw ook Meerkerk te verslaan, maar die droom ging in rook op. De ploeg van trainer Marc van der Zee verloor thuis met 1-4. 

FC Perkouw moet zich nu gaan focussen op de komende - uiterst belangrijke- duels tegen Groot-Ammers, DFC en Alblasserdam. "Het moet het de komende wedstrijden gaan gebeuren", weet Marc van der Zee. 

Koploper Haastrecht versloeg in Polsbroek middenmoter SPV’81 met 2-4. De gasten waren voor rust oppermachtig en kregen genoeg kansen om een flink gat te slaan. Echter alleen Bjorn van Leeuwen kwam tot scoren. In het begin van de tweede helft moest Haastrecht-trainer Marco Versloot een wissel inpassen achterin, waarna de organisatie wegviel. Het duo Stijn Achterberg/ Lex van Maurik sneed twee keer door de ‘rammelende’ Haastrechtse defensie heen. Laatstgenoemde schoot de thuisclub met fraaie treffers op een 2-1 voorsprong. "Gelukkig kopte Job Vloedgraven snel de gelijkmaker tegen de touwen”, aldus Versloot. “Daarna kwamen we niet meer in problemen. We zetten goed druk. Rogier Schröder en Stephan Bakker maakten het verschil.”
Bergambacht won met 6-0 van Gouderak en blijft in het spoor van koploper Haastrecht. Alleen in de eerste minuut slaagde Gouderak erin het Bergambachtse strafschopgebied binnen te dringen, daarna was het de thuisclub die de klok sloeg. "Gouderak verdedigde voornamelijk,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de groot na afloop. "Wij hebben onze kansen rustig afgewacht, al had de score hoger uit kunnen vallen. Onze doelman Stephan Waals had een zo goed als vrije middag." Twan Schmidt (3x), Roel Hordijk, Rody Bezemer en Pieter Meijer maakten de Bergambachtse goals.
Stolwijk versloeg Moordrecht in een uitduel met 1-3 en is zo goed als veilig. "We speelden niet ons beste voetbal, maar de hoofdzaak was winnen en afstand nemen van de vier onderste plaatsen,” vertelde Stolwijk-trainer Robin van der Hulst. "Michel Rozendaal kopte ons op voorsprong, waarna Moordrecht langszij kwam. Ik had er vertrouwen in dat we deze tegenslag wel te boven zouden komen. Stefan van Dongen zette ons opnieuw op voorsprong. In de tweede helft liet de thuisclub een grote kans op de gelijkmaker liggen, waarna Simon Bos de marge op twee bracht. Moordrecht drong daarna niet meer aan. In de slotfase miste Nick Teeuwen nog een strafschop, maar de punten waren toen al binnen.”
Cabauw versloeg Ammerstol met 7-0 en zorgde ervoor dat de hekkensluiter nu meer dan 100 tegendoelpunten heeft. De gasten creëerden in de beginfase enkele kansen, maar hadden pech in de afwerking. Cabauw ging beter met de kansen om. Nik Jongbloed (2x), Stan van Bemmel (2x), Friso Nagel, Wessel Streng en Jens Vermeulen troffen doel. "We staan nu zevende en willen de komende weken stunten tegen ploegen die boven ons staan,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. "De vijfde plaats is nog haalbaar en daar gaan we voor.”