DCV is koppositie kwijt

regio • DCV is de koppositie in de tweede klasse D kwijtgeraakt aan Hellevoetsluis. De Krimpenaren verloren zaterdag hun thuisduel tegen subtopper CWO met 0-1 en moeten nu even pas op de plaats maken.

"De nederlaag was verdiend", vond DCV-trainer Wout Ooms na afloop van het duel met de beter voetballende tegenstander. "Het was alleen jammer dat het enige doelpunt 10 minuten voor tijd viel. Ik had tot dat moment de hoop dat we de schade beperkt konden houden tot een gelijkspel." 

Dat DCV sterkhouders als Carlo de Reuver (geblesseerd) en Daan van Ingen (weekendje weg) moest missen; Wout Oom nam het voor kennisgeving aan. "Natuurlijk, het is jammer dat ze er niet bij waren vandaag, maar de elf jongens die wel speelden, zijn ook goed genoeg om een competitieklus te klaren. Probleem was alleen vandaag dat CWO sterker was dan wij."

Spirit
Na de even vervelende als onterechte 0-1 thuisnederlaag van vorige week tegen DCV was Spirit er veel aan gelegen om wat zaken recht te trekken. Dat lukte de Ouderkerkers uitstekend in de uitbeurt tegen het door veel blessures en een handvol schorsingen gekortwiekte Deltasport. Spirit won dankzij goals van Christian Schrader, Tjerk de Kogel en Niels de Vries met 0-3.

"Ook wel eens lekker om relaxed en zonder zorgen een wedstrijd te coachen", glimlachte Spirit-trainer Richard van Cappellen na afloop van de eenzijdige pot voetbal.