Lekkerkerk doet goede zaken in Lekderby

krimpen a/d lek • De punten in de Lekderby gingen zaterdag mee naar Lekkerkerk. Thuisclub Dilettant beet met 1-2 in het stof.

"Een heerlijke, belangrijke én verdiende overwinning", vond Dennis Burger, die bij vv Lekkerkerk samen met interim-hoofdtrainer Rob Jacobs de technische staf vormt. "Om niet nog dieper weg te zakken in de gevarenzone was het belangrijk om de punten te pakken. Dat hebben de jongens met veel strijd en passie gedaan." Edward Knook - trainer van Dilettant- deelde Burger's mening dat Lekkerkerk een verdiende zege had geboekt. "We begonnen sterk en kwam door een goal van Jimmy Konings terecht op voorsprong, maar daarna was Lekkerkerk sterker en scherper dan wij. Sinds we de tweede periodetitel hebben binnengehaald is het qua punten even minder. Je ziet dat vaker bij teams, die zich voor de nacompetitie hebben geplaatst."
Het publiek zag zaterdagmiddag een Lekderby zonder al teveel technische hoogstandjes. "Dat kon ook niet op dit veld", oordeelde Dennis Burger. "We kozen er daarom voor om veel lange ballen te spelen en voetbal over de grond tot het minimum te beperken."

Veldoverwicht
Deze opportunistische speelwijze leverde Lekkerkerk gedurende grote delen van het duel een veldoverwicht en twee doelpunten op. Stan Burggraaf scoorde na een dik half uur de 1-1, waarna invaller Faybian Hertstein drie minuten voor tijd de eindstand op 1-2 bepaalde.

Dankzij de nipte zege in Krimpen aan de Lek heeft Lekkerkerk zichzelf weer iets meer lucht verschaft in de strijd tegen degradatie.

Vanavond (dinsdag) wacht het elftal de hervatting van de eerder gestaakte partij tegen Hardinxveld, zaterdag speelt Lekkerkerk uit bij Schoonhoven.