Driestar-Wartburg ziet af van nieuwe school

krimpen aan den ijssel • Driestar-Wartburg zet een streep door het voornemen om een nieuwe locatie te openen in Krimpen aan den IJssel. 

De scholengroep zegt nu op zoek te gaan naar ‘alternatieven’.

Overleg
“We zijn inmiddels ruim drie jaar in contact met de gemeente Krimpen aan den IJssel over het vinden van een geschikte locatie voor een nieuwe school in deze gemeente”, licht Leendert van Wezel namens het College van Bestuur toe.

Geen schot
“De nieuwe school zou onderdak moeten bieden aan de leerlingen van de huidige locaties Driestar Lekkerkerk en Revius (Rotterdam-Zevenkamp). We moeten echter constateren dat er geen schot in de zaak zit en dat dat perspectief binnen afzienbare tijd ook niet verandert.”

Provincie
De eerder geselecteerde locaties vallen volgens Van Wezel af vanwege regelgeving of 'provinciale kaders': “Dat betekent dat er na drie jaar feitelijk nog geen enkele vordering kan worden gemeld.”

Alternatieven
Dit heeft het schoolbestuur doen besluiten af te zien van het plan om een nieuwe school in Krimpen aan den IJssel te starten.

Van Wezel: “We richten nu onze aandacht op alternatieven. Welke dat zijn, daar doen we geen uitspraken over. Wel stellen we -een jaar na het realiseren van de fusie van onze scholen Driestar en Wartburg- vast, dat er door de fusie meer ruimte is gekomen om alternatieve oplossingen te overwegen.”