• Suzanne Kragten zet zich in voor Kerkenpad.
• Suzanne Kragten zet zich in voor Kerkenpad. Foto: Jan Timmer

Op Kerkenpad voor goed doel

krimpen a/d ijssel • “De deelnemers kunnen op zaterdag 14 mei kiezen uit één grote route van 26 kilometer of vijf deelroutes”, vertelt Suzanne Kragten, één van de vrijwilligers achter het initiatief. 

“Het leuke en bijzondere van onze versie van Kerkenpad is dat alle zes kerken van de Christoffel-parochie meedoen en hun deuren openstellen als rustpunt met koffie/thee en wat lekkers voor de wandelaars. Ook is er een speciale kinderwandeling: de kortste route tussen de Caeciliakerk in Rotterdam-Alexander en de Open Hof in Rotterdam-Ommoord. Deze heeft een lengte van drie kilometer. Aan het eind van de wandeling is er voor elk kind een suikerspin.”

Meedoen aan het Kerkenpad kost vijf euro per persoon. “De totale opbrengst gaat naar Stichting Vluchteling”, vervolgt Suzanne Kragten, die zelf met onder meer elf collega-leden van het jongerenkoor uit Krimpen ook deelneemt aan De Nacht van de Vluchteling op 18 en 19 juni en daar een bedrag van 7.000 euro voor hoopt op te halen, inclusief de opbrengst van Kerkenpad. “Ons enthousiasme voor ‘De Nacht’ is ingegeven door de huidige vluchtelingencrisis,” legt Kragten uit. “Zelf ben ik wetenschappelijk onderzoeker bij Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Veel vluchtelingen behoren tot de risicogroep. Dat is zorgelijk. Alleen daarom al is het belangrijk dat Stichting Vluchteling wordt ondersteund met donaties. Toen ik het plan opperde om een Kerkenpad te organiseren met de katholieke parochies van Krimpen, Lekkerkerk, Capelle, Nieuwerkerk en Rotterdam, kreeg ik meteen medewerking. Ze werken allemaal met veel plezier mee. Een groep jonge mensen van de Pauluskerk in Capelle verzorgt een lunch voor de wandelaars. Voor 5 euro kan iedereen aanschuiven. Ook binnen de andere kerken wordt van alles georganiseerd om het de deelnemers naar de zin te maken. Het is mooi om te zien hoe alle kerkgemeenschappen binnen onze Christoffel-parochie meewerken. Een fijne vorm van verbinding.”
Voor wie de hele, ruim 26 kilometer lange, Kerkenpad-route wil lopen: die start om 09.00 uur vanaf de H. Jozef, aan de Emmastraat 26 in Lekkerkerk, en eindigt rond 18.20 uur bij Sint Jozeph in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar wordt de dag afgesloten met een  borrel. Voor inschrijving en informatie over alle routes en de starttijden, mail naar jokokrimpen@gmail.com. Wie alvast een donatie wil doen: www.nachtvandevluchteling.nl/team/ik-loop-op-een-weg.