• Angelique Pottuit en haar team zijn er klaar voor.
• Angelique Pottuit en haar team zijn er klaar voor. Foto: Jan Timmer

'Op stap in de streek'

krimpenerwaard • Met het evenement ‘Op Stap in de Streek’ laten StreekFonds Krimpenerwaard en Wandelsportvereniging Op Stap belangstellenden tussen 7 mei en 2 juli tegen een kleine betaling genieten van mooie wandelroutes in de regio.

“We gaan er weer een geweldig wandelfeest van maken,” weet Angelique Pottuit, behalve voorzitter van Op Stap ook enthousiast betrokken bij StreekFonds Krimpenerwaard. 

“Met op zaterdag 7 mei een speciale kick-of wandeling vanuit sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel. We starten daar om 09.30 uur voor een wandeling van 5 kilometer met een lengte van een uur. Voor alle deelnemers is er vanaf 09.00 uur een gratis kopje koffie/thee of wat fris. Belangstellenden kunnen ter plekke ook een deelnemerskaart kopen voor alle routes. Wie liever op momenten loopt dat het hem/haar uitkomt, dan is dat ook mogelijk."

Deelnemers bepalen tussen 7 mei en 2 juli zelf wanneer er gewandeld wordt. Dat kan op elke gewenste dag en ieder gewenst tijdstip. Ze hebben daarbij de keuze uit negen routes van ongeveer 5 kilometer en negen routes van circa 10 kilometer. De wandelingen zijn, compleet met startpunten en routebeschrijvingen, te vinden op de website www.streekfondskrimpenerwaard.nl/opstapindestreek
Wie mee wil doen aan de wandelingen kan zijn of haar deelnamekaart vanaf 7 mei ophalen bij één van de verkoopadressen in de startplaatsen Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Lekkerkerk, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk. "We dagen iedereen uit minimaal vier routes naar keuze te lopen”, stelt Angelique Pottuit. "Tijdens elke wandeltocht komt men onderweg een vlinder met een nummer tegen. Dat nummer kan op de deelnemerskaart worden genoteerd, die vervolgens na het wandelen van minimaal vier routes ingeleverd kan worden. Deelnemers krijgen er een leuke verrassing voor terug."

Meedoen aan ‘Op Stap in de Streek' kost 5 euro per persoon. Donateurs van het StreekFonds en leden van Op Stap krijgen op verzoek de deelnamekaart thuisbezorgd. Wie voor 10 euro donateur van het StreekFonds wordt, wandelt gratis mee met het hele gezin.

q www.streekfondskrimpenerwaard.nl/opstapindestreek