Afbeelding

Alpe d’HuZes-Team Nederlek organiseert bad-eendjesrace

Algemeen

LEKKERKERK • Alpe d’Huzes Team Nederlek organiseert zaterdagmiddag 14 mei een bad-eendjesrace. In de singel bij de Jan Ligthartstraat te Lekkerkerk gaan honderden, zo niet duizenden, gekleurde bad-eendjes met elkaar de strijd aan wie het eerst bij de eindstreep is. 

Geholpen door de brandweer van Lekkerkerk worden de eendjes bij de start in beweging gezet. Voor de eigenaren van de winnende eendjes liggen diverse prijzen te wachten.

Verkooppunten
Het was de bedoeling om dit evenement al in 2020 te organiseren. Corona gooide echter roet in het eten en dus moest Team Nederlek tot dit jaar wachten om de eendjes uiteindelijk los te kunnen laten. Overigens zijn er nog eendjes te koop. De verkooppunten zijn bij ‘Slip by Jo’ in Schoonhoven en Tankstation De Boezem in Lekkerkerk. Ook op de zomerbraderie op 7 mei in Lekkerkerk zal Team Nederlek eendjes verkopen. Met het kopen van eendjes steunt men Team Nederlek, maar net name Alpe d’Huzes en het KWF in de strijd tegen kanker.

De bad-eendjesrace is niet de enige actie die Team Nederlek op dit moment heeft lopen. Tot eind juni is er een statiegeldactie bij de Albert Heijn in Lekkerkerk.

Inmiddels heeft Team Nederlek met acties in 2020 en bijdragen van veel sponsoren een bedrag bij elkaar van ruim 17.000 euro. Zij streven ernaar om met het kleine team 20.000 euro op te halen. En behalve dat sympathisanten het team en KWF kunnen steunen door het kopen van bad-eendjes en het doneren van statiegeld, kan men ook altijd nog doneren via de website van Alpe d’Huzes.

Twee races
De enthousiaste teamleden hopen dat 14 mei een geslaagde dag gaat worden en dat veel mensen naar de Jan Ligthartstraat komen om de twee races (Dutch Duck Race -met alleen rood, wit en blauwe eendjes- en de All Together Now Race) te bekijken. Aanvang van de races is om 14.00 uur.

Degenen die in 2020 en daarna eendjes hebben gekocht en deze ook mee willen laten zwemmen in de race, kunnen ze vanaf 13:30 inleveren bij de wedstrijdleiding aan de Jan Ligthartstraat in Lekkerkerk.