• Gerrit Boudesteijn en Jaap Blankenberg: van de politieke arena naar de kinderboerderij.
• Gerrit Boudesteijn en Jaap Blankenberg: van de politieke arena naar de kinderboerderij. Foto: Jan Timmer

Oud-wethouders in de bres voor Krimpense kinderboerderij

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Nog niet zo lang geleden waren ze wethouder. Tegenwoordig werken Jaap Blankenberg en Gerrit Boudesteijn op een heel ander vlak samen.

Beide oud-politici vormen samen het bestuur van Stichting Vrienden van kinderboerderij Klein-Boveneind in Krimpen aan den IJssel. Ze proberen op die manier het paradijsje aan de Boveneindselaan een nog wat steviger toekomst te verschaffen.

Tip
Jaap Blankenberg werd in het voorjaar van 2021 benaderd met de vraag of hij tot het bestuur van de vriendenstichting wilde toetreden. Hij hapte toe. “Maar ik wilde het niet alleen doen. René Binnendijk, die hiervoor voorzitter van de Vrindenstichting was, kwam met de tip om Gerrit Boudesteijn te benaderen. Dat vond ik een goed idee. Ik kon met Gerrit altijd al ‘lezen en schrijven’. Die goede relatie zetten we nu voort in een andere setting. Samen zijn we nu aan de slag gegaan om te helpen Kinderboerderij Klein-Boveneind nóg aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Dat kunnen we bereiken door bijvoorbeeld de aanschaf van spullen te faciliteren.”

Op de kaart
Gerrit Boudesteijn beziet met zichtbaar plezier het enthousiasme van zijn voormalige collega. Zelf is hij al even geestdriftig.

“We hebben verschillende plannen om Kinderboerderij Klein-Boveneind nog beter op de kaart te zetten. Eén daarvan is onze ambitie om via het binnenhalen van sponsors te helpen een rustplekje te creëren waar bezoekers kunnen genieten van een versnapering. Jaap en ik zijn er van overtuigd dat er in Krimpen voldoende bedrijven te vinden zijn die de kinderboerderij een warm hart toedragen en ‘Klein-Boveneind’ willen supporten met een financiële bijdrage of steun in natura. Om dat allemaal goed voor te bereiden en te begeleiden zijn we eigenlijk nog op zoek naar een derde bestuurslid van onze Vriendenstichting. Met zijn drieën kunnen we nog meer.”

Lentefeest
Blankenberg en Boudesteijn verheugen zich ondertussen op zaterdag 21 mei, wanneer op de kinderboerderij het ‘Lentefeest’ plaats gaat vinden.

“Dat wordt  een mooie happening”, voorspelt Jaap Blankenberg. “Die dag presenteren diverse organisaties zich in een braderieachtige setting aan de bezoekers, kan iedereen genieten van het schapen scheren, bakt Promen pannenkoeken en zijn er diverse leuke kinderspelen op het terrein. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.”

Jan Timmer