• Naomi Rijkers, Christel Rijkers en Carolien Daelmans.
• Naomi Rijkers, Christel Rijkers en Carolien Daelmans. Foto: Jan Timmer

Lansingh-waterpolovrouwen: plezier én prestaties

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De vrouwen-waterpoloploeg van De Lansingh sloot het seizoen als derde af in de 4e klasse. Een prima resultaat.

“De afgelopen jaren eindigden we steevast onderin”, vertelt Christel Rijkers, verdedigster in Krimpense dienst. “Maar dit jaar ging het gelukkig anders. We kregen er een paar nieuwe, ervaren krachten bij en de andere speelsters ontwikkelden zich uitstekend. Super leuk dat er dan zo’n derde plaats uitrolt!”

Trigger
Keepster Carolien Daelmans is met haar 41 jaar één van de routiniers in het team. Na een waterpolo-loze periode van zo’n vijftien seizoenen liet ze zich triggeren door een tag in een Facebook-bericht, waarin De Lansingh-vrouwen een beroep op haar deden om zich bij de ploeg aan te sluiten. “Tja, toen ik dat las, kreeg ik meteen zin om de draad weer op te pakken”, grijnst ze. “Geen seconde spijt van gehad. Dit is een geweldige groep meiden. In de wedstrijd gaan we er voor en het vijfde kwart aan de bar bevalt ook uitstekend. Lekker kletsen onder het genot van een wijntje. Top.”

Naomi Rijkers -het jongere zusje van Christel- behoort met haar 17 jaar tot de aanstormende talenten binnen het Lansingh-vrouwencollectief. “Ik ben op mijn 9e met waterpolo begonnen en vind het nog altijd net zo leuk als toen. De variatie in leeftijd maakt het extra bijzonder. Ik speel samen met andere jonge meiden en met vrouwen van in de vijftig in één team. Eigenlijk merk je geen verschil: als we in het water liggen willen we maar één ding: samen een prestatie neerzetten.”

“We zijn erg blij met Naomi”, stelt Christel Rijkers vast. “Als midvoor is ze een plaag voor elke verdediging. Ze is snel en behendig en ze scoort makkelijk. Ideaal om zo’n aanspeelpunt en afmaker te hebben. Tegenstanders worden vaak gek van haar beweeglijkheid. Ik kan me daar iets bij voorstellen.”

Extra aanwas
Momenteel beschikt De Lansingh over dertien vrouwen. Wanneer dat aantal zou groeien tot pakweg twintig, dan zou het een tweede team kunnen formeren; een stille droom in Krimpense waterpolo-kringen.

“Meiden vanaf 16 jaar en vrouwen die zich bij ons willen aansluiten hebben aan twee dingen genoeg: een zwemdiploma en zin om in een gezellig team te komen sporten”, zegt Christel Rijkers. “Waterpolo-ervaring is geen must. Ons team helpt je om te wennen. Dat gaat vanzelf. Wat je er voor terug krijgt? Een hartstikke gezellige ploeg om je heen.”

Een mailtje naar waterpolo@lansingh.nl volstaat om het te komen ervaren. 

Jan Timmer