Afbeelding

Coalitieonderhandelingen gemeente Krimpenerwaard ‘op schema’

Algemeen

KRIMPENERWAARD • De gesprekken tussen vertegenwoordigers van de VGBK, SGP, CDA en VVD om tot een nieuwe coalitie te komen, verlopen ‘constructief’, meldt formateur Willem Schoof: “Het streven is om de onderhandelingen eind mei af te ronden.”

Vervolgens: “In de gesprekken staat de leefbaarheid en vitaliteit van de kernen en de samenleving voorop, met extra aandacht voor dienstverlening en participatie. Daarvoor zijn er ook gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven en jeugdorganisaties. Dit levert veel bruikbare informatie op.”

Oppositie
De beoogde oppositie wordt gevormd door Leefbaar Krimpenerwaard, Pro Krimpenerwaard, PvdA/Groen Links, ChristenUnie, D66 en Lokaal op 1. Schoof: “Het is de wens van alle politieke partijen, dat ook de oppositie haar belangrijkste thema’s kan meegeven voor het coalitieakkoord. We hebben hen daarom uitgenodigd om deze punten aan te leveren.”

De coalitiegesprekken tussen de VGBK, SGP, CDA en VVD gingen na de raadsvergadering van 31 maart van start. De beoogde coalitie heeft met 18 van de 31 raadszetels een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Onder leiding van formateur Willem Schoof voeren de vertegenwoordigers vanuit deze fracties onderhandelingen om te komen tot een coalitieakkoord 2022-2026. 

Schoof: “Het streven is om deze onderhandelingen eind mei af te ronden. Het coalitieakkoord en de benoeming van de nieuwe wethouders kan dan worden geagendeerd voor de raadsvergadering van 7 juni.”