Kunstwerk

groot-ammers/schoonhoven • In het voorjaar van 2020 nam Arie Pols afscheid als directeur van De Lek Beton. Om dit te markeren werd onlangs een kunstwerk geplaatst op het terrein van De Lek Beton en Van Dijk Beton. 

De inwoner van Schoonhoven droeg in zijn 30 jaar veel bij aan het succes van het bedrijf. De toevoeging van Van Dijk Beton aan het familiebedrijf, 5 jaar geleden, was een kroon op zijn werk. Arie Pols blijft betrokken bij de bedrijven, al is het wat meer op afstand. Het kunstwerk is gemaakt door Ronald Westerhuis en staat symbool voor de loopbaan van Arie Pols, maar ook voor de groei van het familiebedrijf. Ook zijn er drie kernwaarden in te herkennen: liefde, respect en loyaliteit.


‘Ode aan alle moeders’

schoonhoven • Fotograaf Monique Baan, woonachtig in Schoonhoven, is afgelopen jaar bezig geweest met het maken van een fotoboek. La Mère is de titel.

Het boek gaat over herinneringen aan haar moeder. "Langs de Bretonse kust verbeeld ik mijn herinneringen en gevoelens. Het is een boek over moeder-dochterliefde, een ode aan mijn moeder, een ode aan àlle moeders”, aldus Monique. De dummy, het proefboek, is klaar. "Nu is het tijd voor de volgende stap”, vervolgt de fotograaf, "Het drukken van het boek. Omdat dit een kostbare zaak is, ben ik een crowdfundingactie gestart. Ik hoop dat belangstellenden hiervoor een kijkje op www.voordekunst.nl (fotoboek-la-mere-ode-aan-mijn-moeder) willen nemen. Eventueel kan worden gekozen voor een tegenprestatie, zoals een fotoprint.”