Workshop 'Welkom Online'

regio • WelZijn Krimpenerwaard start op woensdag 18 mei met het aanbieden van een gratis workshop: Welkom Online, een digitaal lesprogramma voor ouderen uit de Krimpenerwaard. 

“Soms kan het lastig zijn om de weg te vinden in de digitale wereld”, licht de docent toe. “Ook voor sociaal contact zijn er veel mogelijkheden te ontdekken, zoals via e-mail, Facebook en whatsapp. De workshop is mogelijk dankzij de inzet van het Nationaal Ouderenfonds.”

De lessen vinden plaats op de woensdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur in Lekkerkerk, in de recreatiezaal aan de Koninginneweg 11, en starten op  18 mei: “In zes weken worden diverse onderwerpen doorlopen, opgesplitst in vijf thema’s: het dagelijks leven, het actieve leven, het sociale leven, het gezonde leven en het mobiele leven. Hierbij zitten voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord meteen helpt. Daarnaast is er tijdens de lessen alle ruimte voor vragen van de deelnemers. Zo kan iedereen effectiever en met meer plezier deelnemen aan de digitaliserende samenleving.”

Deelnemers kunnen de eigen laptop gebruiken. Voor wie geen laptop heeft, wordt er een beschikbaar gesteld. Deelname is gratis; er is plaats voor acht tot tien deelnemers. Voor aanmelden of meer informatie over de groepslessen kunnen belangstellenden terecht bij info@welzijnkrimpenerwaard.com of 085-066 2370 (tussen 9.00 en 12.30 uur).


FormulierenFabriek Haastrecht

haastrecht • Iedere eerste donderdagmiddag van de maand (13.30-16.00 uur) is de FormulierenFabriek in cc Concordia te Haastrecht. Er is dan een vrijwilliger van WelZijn Krimpenerwaard aanwezig om inwoners te helpen met het invullen van (digitale) formulieren, zoals toeslagen, kwijtscheldingen etc.