Stekjesmarkt

regio • De Natuur- en Vogel Werkgroep Krimpenerwaard roept belangstellenden op tuinstekjes te doneren op de Dag van de Biodiversiteit, op zaterdag 21 mei in het Loetbos.

“Na het enorme succes van het uitgraven en uitdelen van ruim 1.100 jonge boompjes vorig najaar, moest er een vervolg komen”, verklaren Yvonne Metaal en Joke Colijn namens de organisatie. 

Biodiversiteit
Tuinierende inwoners van de Krimpenerwaard zijn welkom om door stekken of scheuren plantjes te vermeerderen: "Veel tuinplanten dijen in het voorjaar flink uit of hebben zich uitgezaaid. Plantendelen worden dan afgestoken en zaailingen uitgetrokken. Gooi deze dit keer niet in de compostbak, maar zet de plantjes en plantendelen in een potje zodat ze nog goed kunnen wortelen vóór 21 mei. En bied ze op die dag aan in het Loetbos. Zo kunnen andere inwoners meer biodiversiteit in hun tuin brengen en tegen kleine prijsjes kennismaken met planten die goed zijn voor de inheemse insecten.”
De stekjesmarkt wordt speciaal opgezet voor mensen die hun tuin willen vergroenen en meer natuurlijk willen maken. Colijn: "We roepen belangstellenden op om de stekjesmarkt te bezoeken en plantjes te scoren, die interessant zijn voor insecten. Dat zijn niet altijd dezelfde planten die te koop zijn in tuincentra. We zoeken met name biologisch gekweekte en streekeigen planten.”
De stekjesmarkt wordt onder en rondom de hooiberg bij de Hendrikshoeve in het Loetbos gehouden. Dit in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Groenalliantie op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 15.00 uur.