Streekmarkt voor MAF

berkenwoude • Snuffelen, inslaan, bijpraten, smullen, springen en een écht vliegtuig bewonderen: de vertrouwde jaarlijkse plantenmarkt van de gereformeerde gemeente in Berkenwoude groeit dit jaar tijdelijk flink uit haar jasje. Voor klein en groot valt op zaterdag 7 mei genoeg te beleven op het terrein van hoveniers- en aannemingsbedrijf Van der Wal in Berkenwoude. 

Het is bijna een gezinsbeurs, meldt de organisatie trots: ‘De ruimte is er dan ook naar. Er staan die eerste zaterdag van mei liefst veertig kramen: naast het ruime en vertrouwde aanbod aan planten -zowel eenjarig perkgoed als vaste beplanting- kunnen bezoekers terecht bij kramen met bijvoorbeeld groenten en fruit, woonaccessoires en boeken'.

Catering
Cateraar Corné Hoogerbrug (eigenaar van Hoogerbrug Cuisine Royale) uit Krimpen aan den IJssel verwent bezoekers met een afwisselend aanbod en de dorst kan worden gelest met de bekende vruchtensappen van Schulp. Ook organisaties zoals de ZGG en de Reformatorische Omroep staan klaar met informatie. De kinderen kunnen terecht in een (overdekte) knutselhoek en op de springkussens.

Trekpleister
Grote trekpleister op de streekmarkt is het vliegtuigje, beschikbaar gesteld door de MAF. Aan deze Cessna 206 kan iedereen zien waar de opbrengst van deze markt voor bedoeld is. De christelijke zendingsorganisatie vliegt wereldwijd voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties met 130 vliegtuigen. Met deze vluchten maakt MAF ontwikkelingshulp, medische hulp, noodhulp bij rampen, zending en evangelisatie mogelijk.

De markt duurt van 9.00 tot 15.30 uur en vindt plaats bij Van der Wal BV aan de Dorpsstraat 1 te Berkenwoude (entree tegenover Oosteinde 3). Auto’s kunnen worden geparkeerd bij het nabijgelegen nieuwe kerkgebouw De Fontein van de gereformeerde gemeente, Oosteinde 4a.