Afbeelding

woensdag 27 april

Oranjezang in de Sionskerk
19:00 Krimpen a/d IJssel, Sionskerk. De organisatie is blij dat er na twee jaar weer een Koningsdagconcert gehouden kan worden in de Sionskerk. Deze keer ligt de nadruk op het samen met elkaar zingen. De zang wordt begeleid door Arie van der Vlist op orgel en Wim van der Vlist op trompet. De toegang is vrij (er is een collecte voor de onkosten).

donderdag 28 april

Spelavond ‘t Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur, het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 14 april: bij het rummikubben was Jan Jonas met 46 strafpunten de beste en bij het klaverjassen Janny van den Berg met 5250 punten. Nieuwe deelnemers zijn welkom

Concert ‘De Krimpenerwaard in WOII’
20:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum, IJsseldijk 312. Het Streekmuseum en Projectensemble Krimpenerwaard organiseren het concert ‘De Krimpenerwaard in WOII'. Het ensemble neemt bezoekers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in de Krimpenerwaard. Met passende muziek, zoals Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en de bekende melodieën van Vera Lynn, laten zij beelden zien over het leven tijdens WOII en de rol die de Krimpenerwaard vervulde. De rustige polders vormden een uitgelezen plek voor het verzet en velen vonden er een plek om onder te duiken. Ook ervaren de aanwezigen de oorlog door de ogen van mensen die dit van dichtbij hebben meegemaakt en zijn er passende gedichten die een indruk geven over de betekenis van oorlog. Het hout- en koperblazers ensemble -o.l.v. Koos Weerheim- wil hiermee laten zien dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is en dat wij allen de taak hebben aan vrede te werken. De toegang tot dit concert is gratis; consumpties zijn vooraf en tijdens de pauze tegen betaling verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig.

vrijdag 29 april

Surfrock Café - Live rockmuziek in het Cultuurhuis
19:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Kom iedere laatste vrijdag van de maand lekker genieten van rockmuziek, een hapje en drankje. Deze keer op het podium: Le Purrr; 'Band of Seven', Simply the best en Sally Rain. Tickets à 5 euro via tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie.

Klaverjassen
20:00 Schoonhoven, verenigingsgebouw De Nieuwe Singel. Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging Op Goed Geluk. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Maup Lindenberg, 5791 punten; 2. Janny Rodriquez, 5511; 3. Ronald Wagenaar, 5411. Meer informatie: Janny, 0182-38571.

zaterdag 30 april

After-KingsdayParty (18+) in Cosma Shiva
21:00 Bergambacht, Cosma Shiva. Cosma Shiva houdt een After Kingsdayparty met feestmuziek. De dresscode is oranje. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via de link op de Instagram bio (@Cosma.Shiva.Bergambacht). Aan de deur kosten de kaarten 7,50 euro.

dinsdag 3 mei

Workshop voor kinderen rond WOII
10:00 Ouderkerk a/d IJssel, Bibliotheek. Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen naar de Bibliotheek in Ouderkerk aan den IJssel komen, om mee te doen aan een workshop over de Tweede Wereldoorlog. Nadat eerst door middel van een spel de code van een koffer is gekraakt, duiken de kinderen in verhalen over de oorlog uit de Krimpenerwaard. De workshop sluit aan bij de informatie die kinderen op school hebben opgedaan bij lessen over de oorlog én is een goede voorbereiding op de herdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei. Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl Gestart wordt om 10.00 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur.

donderdag 5 mei

De wijkagent dichtbij
10:00 Schoonhoven, bibliotheek. De wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn van 10.00 tot 11.00 uur weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

vrijdag 6 mei

‘Excelsior’ speelt ‘Haar naam was Sarah’
Tot tweemaal toe moest de productie 'Haar naam was Sarah' (naar het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay) uitgesteld worden, maar op 4, 6, 7, 13 en 14 mei speelt de Stolwijkse Rederijkerskamer Excelsior alsnog dit beladen stuk, handelend over de gebeurtenissen rond een joodse familie in Parijs in 1942. Aanvankelijk zou Excelsior het stuk spelen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, maar de recente ontwikkelingen in de wereldpolitiek laten helaas zien dat oorlog, vervolging en uitbuiting van alle tijden zijn. Tickets à 10 euro zijn te reserveren via de website van Excelsior: www.rederijkerskamerexcelsior.nl (de aanvangstijd is 20.30 uur, alleen op 4 mei is dit 21.00 uur vanwege de dodenherdenking).

zaterdag 7 mei

Psalmzangavond
19:30 Krimpen a/d IJssel, kerkgebouw aan de Nachtegaalstraat 3 Psalmzangavond onder leiding van organist Pieter Heykoop. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor stichting Mbuma zending.

donderdag 12 mei

Historische filmochtend in bibliotheek Schoonhoven
10:30 Schoonhoven, bibliotheek. Elke tweede donderdag van de maand draait in de bibliotheek Schoonhoven op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of omgeving. Dit keer de viering van 200 jaar R.K Kerk en de inhuldiging van Pleun van der Lugt. Gratis toegang.

zaterdag 14 mei

Historisch Café in bibliotheek Bergambacht
11:00 Bergambacht, bibliotheek. Leden van de Historische Vereniging Bergambacht zijn tot 13.00 uur aanwezig aan de leestafel in de bibliotheek. Wie foto's, voorwerpen of documenten wil laten zien, benieuwd is naar de activiteiten van de Historische Vereniging of gewoon een kopje koffie doenwil, kan vrijblijvend aanschuiven.

dinsdag 17 mei

12 jaar later, een film over Bergambacht
20:30 Bergambacht, bibliotheek. Vertoning van een film van Roel Botter over Bergambacht met de titel:12 jaar later. Een verwijzing naar de ontwikkelingen in Bergambacht na de millenniumwisseling. De film toont de dynamiek, ondernemersgeest en de sterke sociale samenhang in het dorp in 2012. De toegang is gratis. Aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of aan de balie.

zaterdag 21 mei

Concert Eline Bakker
20:00 Schoonhoven, CSG Willem de Zwijger, Kamerlingh Onnesdreef. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via: www.eventbrite.nl De organisatie is in handen van evangelische gemeente de Levensbron. Nadat haar lied ‘Jezus Overwinnaar’ miljoenen keren werd gestreamd, ze haar eerste EP met vijf nummers uitbracht en drie liederen ook door Opwekking werden overgenomen, is Eline Bakker niet meer weg te denken uit de christelijke muziekindustrie. De nummers die ze schrijft zijn een reflectie op de momenten die ze in haar leven meemaakt. Zo ook het nieuwe album ‘Terug naar Eden’, waarop ze zingt over een periode waarin ze twijfelde aan het geloof en terugging naar het begin.

Concert Vocaal Ensemble Animato
20:00 Capelle a/d IJssel, Schenkelkerk, Bermweg 29B. Vocaal Ensemble Animato geeft een concert ter ere van het 25-jarig bestaan. Op het programma staan feestelijke en sprankelende lofzangen uit de Renaissance tot nu. Onder leiding van onze dirigent Marcell Vroeijenstijn zingen de koorleden werken van Jenkins, Mozart, Vivaldi, Buxtehude, Thompson, Nystedt en Telemann. De begeleiding is in handen van organist Wouter van der Wilt, het Rossignol Strijkkwartet en Suzanne van Berkum op fagot. Entree: 12,50 euro inclusief een consumptie in de pauze. Kaarten reserveren: bestuur@vocaalensemble-animato.nl of aan de zaal .