Schoonhoven sprokkelt punt

schoonhoven • Schoonhoven is weer een puntje rijker in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse C. Thuis tegen subtopper Streefkerk incasseerde het een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Het was Tom Kruiper, die in de eerste helft de 1-0 binnenschoot. Na de pauze kwam Streefkerk flink opzetten en wist het de terechte gelijkmaker te scoren. Georgio Getrouw kreeg vervolgens dé kans om Schoonhoven een driepunter te bezorgen. Na een goede 'kap-en-draai actie' miste zijn schot echter doel.

Ammerstol laat punt glippen

ammerstol • Vriend en vijand was het er over eens dat Ammerstol een punt had verdiend in het treffen met SPV'81. Het mocht alleen niet zo zijn: de gasten gingen er met een 'geniepige' 0-1 vandoor dankzij een goal van Stijn Achterberg. "Jammer", vond Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong. "In de eerste helft was SPV weliswaar sterker, maar na de pauze kregen wij diverse mogelijkheden om te scoren. Zo slaagde Damien Verkleij er helaas niet in om de keeper in één-tegen-één situaties te passeren." Bij de thuisploeg speelde Isa Looren de Jong, de 16-jarige dochter van de trainer, negentig minuten lang mee. Ze liet een uitstekend optreden noteren als verdediger.

Raymond Spierdijk laat Stolwijk juichen

stolwijk • Stolwijk-ASW was niet om aan te gluren, vond Robin van der Hulst, trainer van de thuisclub. Meer content was hij over de driepunter die het 'tranendalduel' opleverde. Dankzij een toevalstreffer van Raymond Spierdijk werd het 1-0 in 'Stolks' voordeel. "Raymond wilde een voorzet geven en zag tot zijn verrassing de bal in het doel ploffen. Pure mazzel, maar daarom niet minder lekker", gniffelde Van der Hulst. "Ook fijn om nu eindelijk eens mazzel te hebben na een paar weken waarin het geluk ons vaak in de steek liet."

Cabauw: geflatteerd verlies bij Floreant

boskoop • "Een beetje geflatteerd", noemde Cabauw-trainer Herman Verrips de 3-0 nederlaag van zijn  team bij subtopper Floreant. "We kwamen met 2-0 achter door twee fouten in de  opbouw. Zonde. Zelf wisten we ook tot een paar kansen te komen voor rust, alleen wilde de bal er niet in." De 3-0 viel in de blessuretijd van de tweede helft. "We hadden ons vandaag kunnen belonen voor heel aardig spel, maar het liep even anders."

Lopikse offday tegen Brederodes: 0-3

lopik • Lopik verkeerde in niet al te beste doen in het thuisduel met het laaggeklasseerde Brederodes. Het werd 0-3 en dat deed pijn. De gasten groeven zich in en probeerden met de lange bal hun defensie wat te ontlasten. Daarnaast zocht het voortdurend de fysieke strijd, een spelletje waar de thuisploeg niet  van gecharmeerd was. Op slag van rust werd het 0-1, gevolgd door nog twee tegentreffers na de pauze.