• Artist Impression van het grootste gedeelte van de nieuwe aula van Linquenda.
• Artist Impression van het grootste gedeelte van de nieuwe aula van Linquenda. Foto: Mdesigns

Verbouwing uitvaartcentrum Linquenda

schoonhoven • Uitvaartcentrum Linquenda in Schoonhoven ondergaat de komende maanden een totale interne verbouwing. De werkzaamheden zijn zo gepland dat de dienstverlening van Stoppelenburg Uitvaartverzorging in alle rust in beperkte vorm doorgaat.

"We waren het er met z'n allen over eens dat het interieur van Linquenda aan vernieuwing toe is”, vertelt Kees Stoppelenburg namens het directieteam, dat verder bestaat uit Corneel Krijgsman en Cees Kamsteeg. "Het uitvaartcentrum staat er inmiddels 16 jaar en de inrichting is aan een upgrade toe. De hal, aula en familiekamers krijgen de looks die passen bij deze tijd en beantwoorden aan alle wensen en behoeften.” De verbouwingswerkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, vertelt Corneel Krijgsman. "We starten met de herinrichting van de aula op maandag 9 mei. We verwachten daar op vrijdag 3 juni mee klaar te zijn. De vernieuwing leidt tot een moderne ruimte met een warme, huiselijke uitstraling compleet met bargedeelte waar bezoekers in een sfeer van intimiteit een drankje kunnen gebruiken.” Na de Pinksteren start fase 2, waarin de hal en de drie familiekamers een moderniseringsslag tegemoet zien. "In overleg met onze interieurstyliste Marloes Boele van Mdesigns hebben we gekozen voor drie verschillende thema's,”, legt Cees Kamsteeg uit. "Eén familiekamer krijgt een wat robuuste uitstraling met stoere en natuurlijke elementen, waarbij we gebruik maken van mooie natuurtinten. Familiekamer 2 richten we ‘retro' in met zachtere elementen en dito kleuren die samen een warme, huiselijke ambiance opleveren. De derde familiekamer krijgt een uitstraling volgens het ‘meditation-principe', waarin rust, eenvoud en naturel de kernwoorden vormen. De hal verbindt twee werelden. De accenten van de aula en de nieuwe familiekamers zie je in de hal terug via blauw- en bruintinten en goudaccenten. Daar smelten als het ware de verschillende levenslijnen symbolisch samen.” De verbouwingswerkzaamheden aan Linquenda zijn op 30 juni afgerond. 

"In de periode waarin de aula gesloten is, wijken we voor de plechtigheden die daar normaal gesproken plaatsvinden, in overleg met de nabestaanden van een overledene, uit naar andere locaties in Schoonhoven of naar ons uitvaartcentrum in Lekkerkerk en Aula Hoflaan in Stolwijk”, vertelt Kees Stoppelenburg. "De familiekamers in Linquenda zijn tijdens de verbouwing van de aula gewoon toegankelijk en ook qua opbaringfaciliteiten bieden we alle kwalitatieve zorg die men van ons gewend is.”