• Marc Koppejan: op zijn plek bij Zuivelhoeve Krimpen.
• Marc Koppejan: op zijn plek bij Zuivelhoeve Krimpen. Foto: Jan Timmer

Marc Koppejan: blij met Zuivelhoeve Krimpen

Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zuivelhoeve Krimpen heeft in de persoon van Marc Koppejan een enthousiaste nieuwe eigenaar. Van de auto’s naar de kaas, noten en delicatessen; Marc Koppejan maakte de stap op 52-jarige leeftijd en is sinds 4 april zelfstandig ondernemer op winkelcentrum De Korf.

“Ik had er op een gegeven moment 35 jaar in verschillende commerciële functies in de automobielbranche op zitten”, vertelt de Krimpenaar. “De laatste tien  jaar werkte ik bij de firma Louwman. Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in het automotive-vak, maar het begon de afgelopen jaren steeds meer te kriebelen om voor mezelf te beginnen.”

Stap zetten
Toen hij hoorde dat Zuivelhoeve De Korf een franchisenemer zocht, besloot hij dat dat het moment was om die stap te zetten. “Ik nam contact op met de moederorganisatie van Zuivelhoeve, had een aantal goede gesprekken en werd steeds enthousiaster. Medio augustus 2021 heb ik de knoop doorgehakt: ik ging het doen. Alles aan het verhaal klopt voor mij: ik ben nu ondernemer in het dorp waar ik al vijftig jaar woon en werk ik een winkel in een vernieuwd winkelcentrum. En dan ook nog eens in een rijtje met een groentespecialist en een slager en vlakbij een publiekstrekker als de Jumbo. Ook mooi: ik kon het medewerkstersteam ‘overnemen’: stuk voor stuk fijne krachten, waar ik het erg mee getroffen heb. Kortom, ik zit hier prima op mijn plek.”

Ambachtelijk
Zuivelhoeve Krimpen heeft een even breed, diep als mooi assortiment te bieden op het gebied van ambachtelijke kaas, noten, delicatessen en cadeau-pakketten in allerlei varianten. ‘Ambachtelijk’ is daarbij het sleutelwoord. “Op het gebied van ambachtelijke kazen heeft de klant de keuze uit Noord-Hollandse kazen en boerenkazen, die voor een groot gedeelte afkomstig zijn uit de Krimpener- en Lopikerwaard”, vertelt Marc Koppejan. “Daarnaast kan men hier terecht voor een keur aan buitenlandse kazen, noten - vers gebrand in onze winkel- en de lekkerste delicatessen, zoals tapas, gedroogde worsten, antipasti, thee, chocolade, koekjes, olie en balsamico en de welbekende chips uit de Hoeksche waard. Als service leveren wij er een goed advies bij.”

Met een lach: “Hoewel ik nog maar pas in deze sector werk, heb ik me de producten al goed eigen gemaakt. Dat heeft met mijn Bourgondische inslag te maken: ik houd van ‘lekker’ en kan iedereen verzekeren dat ze op dat vlak bij Zuivelhoeve Krimpen aan het juiste adres zijn. Loop vooral eens vrijblijvend binnen in onze winkel aan De Korf 9.”

Jan Timmer