B'bacht en Haastrecht zijn klaar voor de topper

haastrecht • Haastrecht boekte op sportpark de Snackert een riante 0-9 zege op hekkensluiter Ammerstol, dat er niet aan te pas kwam. Gelegenheidsspits Rogier Schröder scoorde zes keer. 

De koploper miste zijn vaste spits Stephan Bakker, die er aanstaande zaterdag in de cruciale wedstrijd tegen Bergambacht ook niet bij is. De 27-jarige Haastrechtenaar, die Bakker uitstekend verving, maakte er voor rust al vier. “Normaal sta ik op het middenveld en schuif ik bij een overwicht vaak door naar de voorste linie,” vertelde Schröder na afloop. “Ik ben niet lang, maar koppend maakte ik er vier. De andere twee waren intikkers. We hebben nu een beter doelsaldo dan Bergambacht, dat drie punten achterstand heeft. Ons elftal, dat intact blijft, wil graag naar de derde klasse. Winst aankomende zaterdag is een  stap in de goede richting.” Thijmen Raateland, Robert Dongelmans en Lars Harsen maakten de overige Haastrechtse treffers.

Bergambacht won op eigen veld, dankzij een rake kopbal van Rody Bezemer voor rust, met 1-0 van WDS uit Driebruggen. De thuisclub had na een kwartier spelen al met 3-0 voor moeten staan, maar het vizier van Twan Schmidt en Jelle Hordijk (lat) stond niet op scherp. Met een voorzet op maat van Pieter Meijer wist Bezemer wel raad. Omdat Bergambacht verzuimde de marge te vergroten, bleef WDS tot het einde loeren op die ene kans. "Ik ben blij met de zege tegen deze lastige tegenstander,” verzuchtte Bergambacht-trainer Jerry de Groot na de wedstrijd. "Als je twaalf opgelegde kansen krijgt tegenover WDS maar twee, dan hadden we natuurlijk met grotere cijfers moeten winnen. Ik verwacht dat we tegen Haastrecht scherper zijn.”