woensdag 20 april

Digitaal meedoen
13:00 Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek. Voor alle vragen over de computer, tablet of mobiele telefoon. Kom naar de bibliotheek om digitaal mee te kunnen blijven doen. Bezoekers kunnen onder meer aan de slag met het maken en gebruiken van een DigiD, maar ook: rekenen, de Nederlands taal, omgaan met geld en nog meer. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen bij de Tuyter.

donderdag 21 april

‘De kunst van het leven’
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Het programma nodigt bezoekers uit zelf actief en spelenderwijs mee te denken over een op maat gesneden pensioeninvulling. Basis is het boek van Martin Reekers ‘Een sleutel naar het Walhalla'. Tickets à 5 euro via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie.

zaterdag 23 april

Voorjaarsmarkt
10:00 Krimpen a/d IJssel, Kringloop Krimpen. Kringloop Krimpen aan den IJssel houdt weer haar voorjaarsmarkt. Op het plein voor de winkel, aan de Binnenweg 5a, staan diverse kraampjes met leuke artikelen en kleding. Natuurlijk is ook de winkel open. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

IJsseldijkkerkconcerten
14:00 & 20:00 Krimpen a/d IJssel, IJsseldijkkerk. Stichting IJsseldijkkerkconcerten organiseert deze zaterdag maar liefst twee concerten. Om 14.00 uur de gratis kindervoorstelling Be Mozart, in samenwerking met Synerkri. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Hij voert de jonge bezoekers mee in de wereld van dit wonderkind. Vier musici spelen en zingen zijn muziek: Marije van Stralen (sopraan), Marike de Bruijn (viool), Jos Teeken (cello) en Christina Edelen (klavecimbel). Om 20.00 uur is er een pianorecital door meesterpianist Daniël van der Hoeven. Tijdens het concert in de IJsseldijkkerk speelt hij werken van Bach en van componisten die zich lieten inspireren door Bach. Voor beide concerten kunnen bezoekers zich aanmelden via de website www.ijsseldijkkerkconcerten.nl of telefonisch (0180-512856/523190) De kindervoorstelling is gratis, het avondconcert kost 15 euro.

zondag 24 april

Kruispoortlezing
14:00 Schoonhoven, Remonstrantse Kerk, Kruispoortstraat 10. Kruispoortlezing door Jan Warndorff, met als thema 'Filosofie van het Boerenverstand'. Warndorff is filosoof en humanisticus. Zijn boek 'Geen Idee' werd opgenomen op de longlist van de Socrateswisselbeker 2018. Aan de hand van westerse denkers en oosterse wijsheid ontwikkelt hij volgens de organisatie van de Kruispoortlezing 'een verfrissend perspectief, met als kern dat het alledaagse leven een wonderbaarlijk mysterie is'.

Matinee met de IJsselmannen
14:30 uur, Lekkerkerk, Amicitia. Jaarlijks matinee met Shantykoor De IJsselmannen en het bekende Rotterdamse dameskoor Betty Foks. Aanvang: 14:30 uur, zaal open om 13:30 uur. Kaarten kosten 6 euro en zijn te koop bij Boekhandel Sanorma in Lekkerkerk en via IJsselman Cees Minderhoud, 0180-682810. Toegangskaarten die gekocht zijn in 2020 zijn geldig voor dit matinee. Kijk voor meer informatie op www.de-ijsselmannen.nl.

Sunday Lounge met de band GelijkSpel
17:00 Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Sunday Lounge met de band GelijkSpel. Met de mooiste liedjes uit alle stijlen en periodes wordt het gemoed bediend: jazz, pop, soul… Naast het muzikale genot komt ook de innerlijke mens aan bod. Grand Café Siep staat garant voor een culinair arrangement. Al met al een sfeervolle ervaring in het Cultuurhuis, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een loungeclub. Tickets: 37,50 euro, incl. 2 drankjes, viatickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie.

dinsdag 26 april

Digi-hulp
10:00 Berkenwoude, cc De Zwaan. Wie uitleg wil over de QR-code, het downloaden van apps, het gebruik van de mobiele telefoon of beeldbellen is welkom tijdens de Digi-hulp in cc De Zwaan. Vrijwilliger Gerie, die hiervoor iedere vierde dinsdag van de maand aanwezig is, zit klaar om hulp te verlenen.

Nacht van Oranje
21:00 Stolwijk, Het Kwartier. De traditionele Oranjenacht in Het Kwartier in Stolwijk moest tot tweemaal toe worden geannuleerd vanwege de coronapandemie, maar nu opent Het Kwartier haar deuren weer voor dit evenement. Er is een optreden van de formatie 'Het Dijkt', bestaande uit elf musici, waaronder blazers en zangeressen. Het Dijkt staat bekend als de beste tributeband van De Dijk, maar heeft ook eigen repertoire. Het concert begint om 21.00 uur en tickets à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier of te reserveren via nieuws@hetkwartierstolwijk.nl Info: 0182-341612.

woensdag 27 april

Oranjezang in de Sionskerk
19:00 Krimpen a/d IJssel, Sionskerk. De organisatie is blij dat er na twee jaar weer een Koningsdagconcert gehouden kan worden in de Sionskerk. Deze keer ligt de nadruk op het samen met elkaar zingen. De zang wordt begeleid door Arie van der Vlist op orgel en Wim van der Vlist op trompet. De toegang is vrij (er is een collecte voor de onkosten).

donderdag 28 april

Concert ‘De Krimpenerwaard in WOII’
20:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum, IJsseldijk 312. Het Streekmuseum en Projectensemble Krimpenerwaard organiseren het concert ‘De Krimpenerwaard in WOII'. Het ensemble neemt bezoekers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in de Krimpenerwaard. Met passende muziek, zoals Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en de bekende melodieën van Vera Lynn laten zij beelden zien over het leven tijdens WOII en de rol die de Krimpenerwaard vervulde. De rustige polders vormden een uitgelezen plek voor het verzet en velen vonden er een plek om onder te duiken. Ook ervaren de aanwezigen de oorlog door de ogen van mensen die dit van dichtbij hebben meegemaakt en zijn er passende gedichten die een indruk geven over de betekenis van oorlog. Het hout- en koperblazers ensemble -o.l.v. Koos Weerheim- wil hiermee laten zien dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is en dat wij allen de taak hebben aan vrede te werken. De toegang tot dit concert is gratis; consumpties zijn vooraf en tijdens de pauze tegen betaling verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig.

vrijdag 29 april

Surfrock Café - Live rockmuziek in het Cultuurhuis
19:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Kom iedere laatste vrijdag van de maand lekker genieten van rockmuziek, een hapje en drankje. Deze keer op het podium: Le Purrr; 'Band of Seven', Simply the best en Sally Rain. Tickets à 5 euro via tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie.

woensdag 4 mei

‘Excelsior’ speelt ‘Haar naam was Sarah’
21:00 Stolwijk, Het Kwartier. Tot tweemaal toe moest de productie 'Haar naam was Sarah' (naar het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay) uitgesteld worden, maar op 4, 6, 7, 13 en 14 mei speelt de Stolwijkse Rederijkerskamer Excelsior alsnog dit beladen stuk, handelend over de gebeurtenissen rond een joodse familie in Parijs in 1942, Aanvankelijk zou Excelsior het stuk spelen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, maar de recente ontwikkelingen in de wereldpolitiek laten helaas zien dat oorlog, vervolging en uitbuiting van alle tijden zijn.. Tickets à 10 euro zijn te reserveren via de website van Excelsior: www.rederijkerskamerexcelsior.nl. De aanvangstijd is 20.30 uur, alleen op 4 mei is dit 21.00 uur vanwege de Dodenherdenking. Info: 0182-341612

donderdag 5 mei

De wijkagent dichtbij
10:00 Schoonhoven, Bibliotheek Schoonhoven. De wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn weer tot 11.00 uur aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.