Workshop rond WOII

ouderkerk a/d ijssel • Dinsdagmorgen 3 mei kunnen kinderen van 9 tot en met 12 jaar naar de bibliotheek in Ouderkerk aan den IJssel komen, om mee te doen aan een workshop over de Tweede Wereldoorlog. In samenwerking met het Streekmuseum Krimpenerwaard organiseert het Historisch Ontmoetingspunt een activiteit, waarbij de deelnemers veel te weten komen over de oorlog. Deze workshop sluit aan bij de informatie die kinderen op school hebben opgedaan bij lessen over de oorlog en is een goede voorbereiding op de herdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei. Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl Aanvang 10.00 uur en de workshop duurt ongeveer anderhalf uur.


Benefietconcert voor Oekraïne

stolwijk • In de Hervormde dorpskerk van Stolwijk wordt vrijdagavond 6 mei een benefietconcert voor Oekraïne georganiseerd. Het thema is ‘oorlog én vrede’. De gehele opbrengst van deze avond en bijbehorende sponsorgelden is bestemd  voor Noodhulp Oekraïne van de Stichting Help Zhitomer. 

Mannenkoor Canticum uit Gouda, o.l.v. Henri Adema, zal komen zingen met Bert Roest aan het orgel. Deze avond zijn er tevens diverse Oekraïners aanwezig. Ds Vinogradsky (91 jaar) uit Zhitomer is onlangs door zijn schoonzoon en dochter naar Nederland gehaald en hoopt deze avond ook te spreken. Het echtpaar Cor Ploeg en Katja Ploeg-Vinogradsky bespeelt piano en viool. Ook zal mezzo-sopraan Darina Shevchuk uit Oekraïne liederen zingen. Opening en appèlwoord is in handen van evangelist Johan Krijgsman. De collecte is t.b.v. de stichting Help Zhitomer. Meer informatie: www.helpzhitomir.nl Het belooft een bijzondere avond te worden, die ook via een livestream van Beelduitzending.nl te volgen is. Aanvang 19.30 uur in de Dorpskerk te Stolwijk. De toegang is gratis.