• De braderie was de start van het 'Raadhuisplein Event'-seizoen.
• De braderie was de start van het 'Raadhuisplein Event'-seizoen. www.wijntjesfotografie.nl

Crimpenhof pakt flink uit

krimpen a/d ijssel • Winkelcentrum Crimpenhof wil meer  zijn dan een fijne plek om de dagelijkse boodschappen te doen en te shoppen. Reden om onder de titel 'Raadhuisplein Events' flink uit te pakken met allerlei leuke activiteiten en evenementen voor jong en oud(er). "We vinden het belangrijk dat De Crimpenhof weer wordt ervaren als het 'Hart van Krimpen", vertelt Anette de Vree van de winkeliersvereniging. "De winkels spelen daar uiteraard een grote rol in, maar er is meer dan dat. Het is belangrijk om De Crimpenhof te verbinden aan de inwoners van Krimpen en omliggende plaatsen. We zijn de afgelopen periode samen met de gemeente druk bezig geweest om die lijnen uit te leggen: naar verenigingen, de verschillende gemeenschappen in ons dorp en met organisaties zoals Ontmoetingscentrum De Tuyter en Krimpen Presents. We mogen nu al vaststellen dat er enorm veel enthousiasme leeft onder onze partners. Iedereen werkt graag mee om van De Crimpenhof, samen met de pleinen, een locatie van ontmoeting te maken én een plek waar voor iedereen wat te beleven valt." 

De braderie van zaterdag 9 april was daar een mooi eerste voorbeeld van. Tientallen kraamhouders zorgden voor een aantrekkelijke ambiance en het kinderentertainment trok veel jonge gezinnen. De kids konden zich uitleven met een hindernisbaan, een meet & greet met Mickey en Minnie Mouse, een bungee-jump activiteit op het Raadhuisplein en diverse kinderworkshops. Braderie en kinderactiviteiten leverden een bruisend 'Hart van krimpen' op.

Programma
De komende maanden staan nog veel meer 'Raadhuisplein Events' op het programma. Zoals op zaterdag 28 mei wanneer het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot een walhalla voor alle liefhebbers van boeken. De jaarlijkse bloemenmarkt vindt plaats op Tweede Pinksterdag, 6 juni. Op zaterdag 2 juli is er een Indische markt, in samenwerking met Crimpenhof georganiseerd vanuit de Molukse gemeenschap in Krimpen. Bezoekers mogen rekenen op uitnodigende kraampjes vol Indische en Molukse lekkernijen. Ook leuk: die dag zijn er verschillende muzikale optredens. Op zaterdag 23 juli houdt Making the Difference een grote clubcompetitie met een route langs winkelcentrum Crimpenhof. Zaterdag 10 september is er een braderie met live-entertainment. Dan start ook het culturele seizoen met diverse optredens in samenwerking met De Tuyter. Het grootste gratis muziekfestival van de Krimpenerwaard, Krimpen Music Festival, sluit op 17 september het zomerseizoen van 'Raadhuisplein Events' af.