• Cor Lingen.
• Cor Lingen. Foto: Jan Timmer

Cor Lingen met pensioen, alhoewel...

Algemeen

LEKKERKERK • Vele Krimpenerwaarders kennen Cor Lingen. En omgekeerd. Zo gaat dat als je ‘ambassadeur’ bent van Luijten. 

Na 48 jaar bij de firma Luijten in dienst te zijn geweest, gaat Cor Lingen op 24 april officieel met pensioen. Om een dag later weer terug te keren bij het Lekkerkerkse bedrijf... Parttime, dat wel.

“Het verhaal is simpel”, glimlacht Cor Lingen (66). “Ik heb nog helemaal geen zin om afscheid te nemen. Daarvoor bevallen mijn werk en de fijne contacten met de klanten me veel te goed. Ik ben nog veel te graag onder de mensen en vind het mooi om onze particuliere klanten te helpen en te adviseren op verwarmingsgebied. Dat werk blijf ik doen, alleen dan wel twee dagen minder per week. Mijn collega Frans Goudriaan neemt een deel van mijn oude job over.”

Thuis
Cor Lingen’s lange loopbaan begon op 14-jarige leeftijd bij Boele in Bolnes. Daar bekwaamde hij zich via de fabrieksschool tot machinebankwerker. In 1974 maakte hij de overstap naar Klimakon, de voorloper van Luijten Verwarming en Installatietechniek.

“Cees Luijten, de toenmalige eigenaar, had vernomen dat ik het bij Boele niet meer zo naar mijn zin had en nodigde me uit om te komen praten. Een paar weken later begon ik bij mijn nieuwe baas als cv-monteur. Dat werk zou ik uiteindelijk 23 jaar doen. Vervolgens kreeg ik een nieuwe functie. Ik ging me bezighouden met calculeren, prefab-toepassingen in nieuwbouwprojecten en zelf ‘prefab-en’ in de werkplaats. Ook dat sprak me zeer aan. Ik heb dat werk acht jaar gedaan, waarna zich mijn huidige functie binnen het bedrijf aandiende. Ook daarin heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad. Het feit dat ik hier al 48 jaar werk, heeft alles te maken met de sfeer binnen Luijten. Die is zeer collegiaal. Dit voelt al die jaren al aan als ‘thuis’. De collega’s zijn prettig en de directie is ‘down to earth’ en open. Daarnaast heb ik het werk altijd interessant en uitdagend gevonden.

Cultuurbewaker
Directeur Patrick Luijten steekt zijn respect en bewondering voor Cor Lingen niet onder stoelen of banken. “Cor is een echte ambassadeur van ons bedrijf. Hem is geen moeite teveel om het onze klanten naar de zin te maken. Wat ik ook geweldig aan hem vind, is dat-ie altijd vrolijk is en veel voor een ander overheeft. Cor is een prettige persoonlijkheid en een cultuurbewaker binnen onze onderneming. Je zou het de ‘Cor-norm’ kunnen noemen. Gelukkig blijft hij na zijn pensionering binnen ons bedrijf actief.”

“Met plezier”, glimlacht de oude rot in het vak. “Zolang lijf en geest het toelaten blijf ik dit graag doen. Daar verandert mijn pensionering niets aan.”

Jan Timmer