woensdag 6 april

RepairCafé
13:00, Krimpen a/d IJssel, De Vijverhoek, Lage Vijver 2. De vrijwilligers zitten weer klaar om alles wat er kapot is gegaan een nieuwe kans te geven.

donderdag 7 april

Repair Café, Historisch Café en Formulierenfabriek
13:30, Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om deze ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Deze dag start namens WelZijn Krimpenerwaard ook de Formulierenfabriek bij het Repair Café: voor inwoners die wat hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Een vrijwilliger zit klaar voor informatie en advies over bv toelagen en kwijtscheldingen. Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig met historische boeken, documenten en/of foto’s.

KBO-Filmmiddag
14:00, Krimpen aan den IJssel, De Bron. Film: De Dirigent. Een Nederlandse speelfilm over dromen en doorzettingsvermogen (regisseur: Maria Peters). Toegang 4 euro, dit komt ten goede aan de huur van de film en de zaal.

Film in Artotheater
20:15, Schoonhoven, Arto Theater. Deze keer de film Camino, waarin Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen: de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.

vrijdag 8 april

Decoreren wilgenkransen
14:00, Bergambacht, De Schakel, Schoolstraat 24. Ben jij creatief of wil je creatief zijn? Doe mee met het decoreren van wilgenkransen. Streekwinkel Krimpenerwaard zorgt voor de materialen. De eigen bijdrage is 8 euro. Koffie, thee en koek zijn inbegrepen. Aanmelden: info@streekwinkelkrimpenerwaard.nl of 06 24226878.

Bingoavond
20:00 Bergambacht, De Waard. Bingoavond met 10 rondes en een superronde. Kaarten kosten 20 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie: Ineke Zwijnenburg/Ellie Krijgsman, 06-23703750.

zaterdag 9 april

Historisch Café in bibliotheek Bergambacht
11:00, Bergambacht, Biobliotheek. Leden van de Historische Vereniging Bergambacht zijn aanwezig aan de leestafel. Wil je foto’s, voorwerpen of documenten brengen? Heb je vragen over de geschiedenis van Bergambacht en omgeving? Kom dan vrijblijvend langs.

Lezing: Vader Onbekend
13:30 Krimpen a/d IJssel, BuurtKamer De Vijverhoek, Lage Vijver 2. Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Peter van Breemen heel belangrijk. Daarom deed hij in 2018 mee aan het programma DNA Onbekend in een poging te achterhalen wie zijn biologische vader is. Jammer genoeg waren de uitslagen van de DNA-testen in het programma negatief en kon er geen vader aangewezen worden. Peter is na deze uitzendingen door middel van DNA-stamboomonderzoek verder gaan zoeken. Hij vertelt de aanwezigen meer hierover in BuurtKamer De Vijverhoek. Toegang gratis.

Lezing natuurfotografie
14:00, Lekkerkerk, Bibliotheek. Jolanda van Haeften geeft een lezing over haar belevenissen als hobbyfotograaf. Aan bod komt onder andere landschapsfotografie, foto’s gemaakt tijdens wandelingen, fietstochten en thema uitjes met de Amateur Fotoclub Ouderkerk (AFO) door de Krimpenerwaard en daarbuiten. Interessant voor iedereen die van de Krimpenerwaardse natuur houdt en zelf misschien ook graag foto’s maakt. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voorjaarsconcert Concordia
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Rank. Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel viert het voorjaar met een concert. De melody percussion band en het fanfareorkest kunnen voor het eerst in twee jaar weer van zich laten horen tijdens een optreden voor publiek. Kaarten zijn te bestellen via info@concordiakrimpen.nl of aan de deur. Entree 7,50 euro en voor kinderen 5,00 euro.

Paasconcert
20:00 Krimpen a/d IJssel, IJsseldijkkerk. Young Ladies Choir Hadassah zingt o.l.v. Ria van den Noort. Ook John Hoekman (tenor), Arjan Wouters op de piano en Arie van der Vlist op het orgel verlenen medewerking. Opbrengst van de collecte is voor hulp in Oekraïne. Entree is gratis.

Concert ‘Fire in the Mountain’
20:00 De Theaterbakkerheij
Genieten van een sprankelend concert door 'Stedelijke Harmonie Caecilia' onder leiding van dirigent Mark Beursgens. Tijdens het concert spelen de emoties tijdens de pandemie en de huidige toestand in de wereld een duidelijke rol. De titel ‘Fire in the Mountain’ betekent dan ook dat er iets aan het broeien is, een voorbode. Dan lijkt er een einde komen aan de pandemie, maar ook dat voorzichtigheid nog wel nodig is: blijmoedig met een serieuze ondertoon. Het concert is gratis en de gelegenheid om te vieren dat we weer bijna terug zijn naar normaal. Gratis entree.

4Eenakterfestival in Theater Concordia
20:15, Haastrecht, Theater Concordia. Na twee jaar van stilte is het dan eindelijk zover, voor de tiende keer organiseert De Schijnwerper uit Haastrecht het 4Eenakterfestival, waarbij vier toneelverenigingen uit de regio op de planken staan. De genodigde verenigingen zijn: Maatje Meer, De Theaterbakkerheij en Artoha. Meer informatie en het reserveren van kaarten naar www.deschijnwerper.nl

‘Los' in het Arto Theater
20:15 Schoonhoven, Arto TheaterCabaret van de meiden van Los. Wat zou het toch fijn zijn om een leven te leiden met enkel lusten, en geen lasten. Geen kater na een wilde avond uit, een baan zonder stress en probleemloze kinderen… Maar ja, zo werkt het niet. Hoe vind je als moderne vrouw de perfecte balans? In een hoog tempo vertellen de dames met liedjes en sketches alles over de schaduwzijde van succes.

zondag 10 april

Kindervoorstelling in het Arto Theater
14:30 Schoonhoven, Arto Theater. Wie is de baas in het bos? Want wanneer de dieren van het bos hun huisje stukje voor stukje zien verdwijnen, moet er toch iets gebeuren. Normaal gesproken hoor je ze kraaien, knorren en piepen, maar niet vandaag. Vandaag hoor je alleen de tanden van de zagen die de bomen wegvreten. Maar wat te doen? In deze voorstelling vol muziek en leuke liedjes gaan de jonge bezoekers op reis door de natuur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.artotheater.nl

Matinee met de IJsselmannen
14:30 uur, Lekkerkerk, Amicitia. Jaarlijks matinee met shantykoor De IJsselmannen en het bekende Rotterdamse dameskoor Betty Foks. Kaarten kosten 6 euro en zijn te koop bij Boekhandel Sanorma in Lekkerkerk en via IJsselman Cees Minderhoud, 0180-682810. Toegangskaarten die gekocht zijn in 2020 zijn geldig voor dit matinee. Kijk voor meer informatie op www.de-ijsselmannen.nl.

Kliederkerk
14:45, Schoonhoven, BARAQ. Een bijzondere editie van Kliederkerk Schoonhoven: Pasen met Joy! Worshipband Joy! vult deze editie het onderdeel ‘vieren’ en doet dit samen met een kinderkoor van basisschool de Rank. Het ‘eten’ wordt in deze editie ingevuld met een high tea. Aanmelden voor Kliederkerk Schoonhoven is niet nodig. Meer info via Facebook (KliederkerkSchoonhoven).

maandag 11 april

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard, nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Maup Lindenburg, 5.288 punten; 2. Piet Hoogendoorn, 5.108 punten; 3. Romy Boerboom, 4.995 punten.

donderdag 14 april

Historische filmochtend
10:30, Schoonhoven, Bibliotheek. Elke tweede donderdag van de maand draait in de bibliotheek Schoonhoven op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of omgeving. Dit keer een impressie van de viering van Schoonhoven 700 jaar in 1981.

Seniorenmiddag
14:00 Krimpen aan de Lek, 't Voorhof.Nieuwe seniorenmiddag in 't Voorhof. Nico Holdermans uit Ouderkerk a/d IJssel houdt een presentatie over het leven rond het jaar 1900.