Lekkerkerk redt het niet in Ammers

groot-ammers • Het begon nog zo aardig met de 0-1 van Jeffrey Altheer na vier minuten, maar garantie op punten leverde het niet op. Integendeel: Lekkerkerk verloor uiteindelijk met 2-1 het zespuntenduel van het lager geklasseerde Groot-Ammers.

Hierdoor moet de Lekkerkerkers de komende weken nog opletten dat het niet in degradatienood komt. Gertjan Rothman haalde het einde van de wedstrijd niet. De routinier annex middenvelder ontving twee gele kaarten en diende in te rukken.

Ammerstol weert zich knap

ammerstol • Ammerstol verloor op sportpark De Snackert met 1-3 van WDS uit Driebruggen.

De thuisploeg speelde compact en gaf weinig kansen weg. Pas vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Een Driebruggenaar schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied stijf in de kruising.

“Dat was een tegenvaller,” erkende de Ammerstolse aanvaller Jory de Lange. “Maar in de tweede helft weken we niet van onze tactiek af. We kwamen er af en toe uit, maar konden niet voorkomen dat WDS uitliep naar 0-3. Rick Looren de Jong scoorde in de laatste minuut onze eretreffer.”

SPV’81 heeft geen moeite met Gouderak

polsbroek • SPV’81 won in Polsbroek vrij eenvoudig met 5-0 van Gouderak. De thuisclub spoelde daarmee de bittere nasmaak weg van het onnodige puntverlies tegen Stolwijk, waartegen het elftal van René Eyra in de slotfase een 3-1 voorsprong weggaf.

“Die 3-3 zat ons dwars,” vertelde Eyra na afloop. “We begonnen scherp en via Rens Wiltenburg, Ivo Sluis (strafschop) en Stijn Achterberg stonden we bij rust al met 3-0 voor. Ik had verwacht dat Gouderak in de tweede helft zou komen, maar daar was geen sprake van. Lex van Maurik bracht met twee gave treffers de marge op vijf. We staan nu ruim boven de rode streep in punten gelijk met Stolwijk en Cabauw.”