Wéér driepunter voor Dilettant

krimpen aan de lek • Dilettant heeft zijn verzameling gelijke spelen kennelijk compleet, dus zijn de Krimpenaren zich gaan richten op driepunters. Nadat VVAC vorige week werd verslagen was dit keer Ameide aan de beurt. Dilettant won met 2-0 en klimt verder omhoog in de subtop van de derde klasse C. Daarin staat het nu vierde. De doelpuntenproductie tegen Ameide was een 'familieaangelegenheid': de broers Marnix en Jesper van den Adel scoorden ieder één keer. "Ik heb Jesper beloofd dat ik mijn baard afscheer wanneer hij ook komende week een goal maakt", vertelde Dilettant-trainer Edward Knook. "Het zou zomaar eens kunnen gebeuren..."

Na de kansloze midweekse 3-1 nederlaag in en tegen Alblasserdam verloor Schoonhoven opnieuw. Zaterdag trok Hardinxveld met 2-1 aan het langste eind. De Schoonhovenaren probeerden de thuisploeg in de val te lokken door bepaalde spelers onder druk te zetten. Een zo'n balverovering leidde een tegenaanval in, waaruit de bal na een scherpe voorzet in eigen doel gelopen werd. Vlak voor rust liet Schoonhoven-doelman Robin Schiedom zich verrassen door een polletje, dat de bal een onverwachte stuit gaf. In de tweede helft kwam Hardinxveld op voorsprong. "Schiedon blokte een kopbal, maar de weggestompte bal viel voor de voeten van een aanvaller van de thuisclub, die raak schoot,” schetste Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na afloop de situatie. "We kregen nog genoeg kansen op de gelijkmaker. De lat stond de verdiende 2-2 in de weg.”