Fleur Nederlands kampioene

haastrecht • Fleur Rietveld uit Haastrecht is Nederlands kampioene geworden op het onderdeel hoogspringen in de categorie meisjes junioren C2. Het kampioenschap werd gehouden in Apeldoorn. Fleur sprong 1,65 meter en verbeterde hiermee haar persoonlijk record met maar liefst 15 centimeter. De Haastrechtse traint vier keer per week bij atletiekvereniging PAC in Rotterdam.


Koningsloop AV MTK

krimpen a/d ijssel • De avond voor Koningsdag, dinsdag 26 april, organiseert atletiekvereniging MTK traditiegetrouw de Koningsloop. Met veel enthousiaste lopers willen zij er, nadat de loop twee keer niet door kon gaan vanwege corona, weer een gezellig Oranjefeest van maken.

De start is bij My Health Club aan de Krimpenerbosweg 4 in Krimpen aan den IJssel. Er is een route uitgezet van 4 kilometer, die tweemaal gelopen dient te worden. Op deze locatie zijn eveneens kleedruimtes en douches beschikbaar. Startnummers kunnen hier opgehaald worden. Rondom is er voldoende parkeergelegenheid.
Naast de reguliere 8 kilometer prestatieloop wordt er voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar en van 10 tot 14 jaar ook een wedstrijd gehouden, van respectievelijk 1 en 2 kilometer. De eerste groep start om 19.00 uur en de tweede om 19.15 uur. De reguliere groep start daarna om 19.30 uur. De kosten om deel te nemen bedragen 2,50 euro voor de twee korte afstanden en 5 euro voor de langste. Direct na de verschillende afstanden is de prijsuitreiking.
Om er een zo groot mogelijk oranje-hardloopfeest van te maken is de dresscode -hoe kan het ook anders- ‘lekker (gek) oranje'. Voor muziek wordt gezorgd en na afloop krijgt iedereen wat lekkers. Inschrijven kan via de website www.av-mtk.nl. De organisatie wijst erop dat er geen na-inschrijving is.