Gevoelige tik voor DCV

rotterdam • DCV lijkt het een beetje kwijt te zijn in deze fase van de competitie. Zaterdag ging de uitwedstrijd bij Sparta met 3-0 verloren. Spirit op zijn beurt pakte via 1-2 een mooie driepunter bij subtopper Pelikaan.

"We startten na rust te slap", gaf DCV-trainer Wout Ooms een repeterend manco van zijn ploeg aan. "Ook tegen Sparta miste ik die scherpte". Aanvankelijk leidde het niet tot schade voor de Krimpenaren, die in de eerste helft een redelijk gelijkopgaande strijd uitvochten met de Rotterdamse opponent. Kort na rust was het gedaan met de vrolijke stemming. Sparta sloeg in die fase vliegensvlug toe en kwam op een 2-0 voorsprong.. "Het leek wel of we toen wakker werden", aldus Ooms. "Vanaf dat moment gingen we beter spelen en kregen we kansen op de aansluitingstreffer. De bal wilde er evenwel niet in." Drie minuten voor tijd maakte Sparta 3-0 en ging het licht definitief uit bij DCV. "Het is nu zaak de ruggen te rechten als we nog mee willen doen om de hoofdprijs in 2D", wist Wout Ooms. "De komende drie duels worden daarin heel belangrijk. Het zijn alle drie derby's tegen respectievelijk Alexandria'66, Spirit en SVS. We hebben minimaal zeven punten nodig om onze titelkansen levend te houden. We weten wat ons te doen staat."

Spirit

Spirit ging na het uitduel met Pelikaan uit eten met de selectie en de staf. Gelukkig voor de Ouderkerkers ging daar een overwinning aan vooraf. Uit bij subtopper Pelikaan werd het 1-2 voor de 'kanaries'.
"Dat zit toch een stuk gezelliger aan de dis", glimlachte trainer Richard van Cappellen. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, na de pauze sloeg Spirit in een tijdsbestek van tien minuten doeltreffend toe via Kevin Kriek en Stefan Bitter. Daarna kwam Pelikaan in de 60ste minuut op 1-2. Verder liet Spirit het niet komen. "Een lekkere overwinning dus", stelde Van Cappellen vast. "Je ziet het: bij ons kan het alle kanten op. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dít het liefste zie: gewoon de drie punten meenemen tegen een sterke tegenstander."