Afscheid van zestien (!) raadsleden

krimpenerwaard • Nu de gemeenteraadsverkiezingen voorbij zijn en de uitslagen bekend, hebben afgelopen week maar liefst 16 van de 31 raadsleden afscheid genomen. Dat gebeurde in een buitengewone raadsvergadering. 

Politiek Krimpenerwaard heeft afscheid genomen van: Kees Larooij (CDA); Cor Slob (ChristenUnie); Jeffrey van de Lagemaat en Jan van der Zwaart (D66); Peter Gabeler en JanKees Hoftijzer (Lokaal op 1); Aris Maat (PvdA); Ruud van der Wilt (VVD); Saskia van Rooy (Dierbaar Krimpenerwaard), Ada van Buren-van der Heiden, Eddo Mondriaan, Ben Schamper en Willem Schoof (VGKB).

Koninklijke onderscheiding
Drie afscheid nemende raadsleden kregen een Koninklijke onderscheiding, omdat zij zich twaalf jaar of meer hebben ingezet als raadslid. Dat waren Cees van der Graaf (PvdA), Geke Smit-Raggers (Lokaal op 1) en Erik Wassink (SGP).
Burgemeester Pieter Paans bedankte hen voor hun inzet en betrokkenheid en had voor alle vertrekkende raadsleden een persoonlijk woordje.

Tevens keek hij terug op de afgelopen raadsperiode van vier jaar, waarbij de werkdruk van de raadsleden steeds meer toeneemt. Het was een warm afscheid, waar ook de fractievoorzitters de vertrekkende raadsleden toespraken. 

Reversspeld
De vertrekkende raadsleden kregen tevens een uniek ontworpen zilveren reversspeld als blijvend aandenken aan de raadsperiode.