Snackbar Den Uyl viert jubileum

bergambacht • Vanwege het 50-jarig jubileum van snackbar Den Uyl kost een patatje mèt woensdag 6 april vijftig cent. “Laat maar komen, we zijn voorbereid op een gekkenhuis”, lacht eigenaar Kyra Straver.

De prijzen die klanten vijftig jaar geleden betaalden voor patat en snacks doen nu onwerkelijk aan. “Met de stijgende inflatie en hoge energieprijzen betaal je tegenwoordig het veelvoudige in een cafetaria. Op de jubileumweek na dan”, lacht de patatbakster. “En we hopen de wachtrijen kort te houden, zoals altijd trouwens.”

Op de vraag of klanten meerdere snacks tegelijk mogen bestellen, zijn Kyra en haar vriend Kees de Ruijter helder: “Ja, want als je een jubileumactie doet, dan moet je het goed doen.”

Oprichter
Ter gelegenheid van het jubileum is in het cafetaria een historische foto te zien van oprichter Cees den Uijl als patatbakker in zijn jonge jaren. “Zoals dat destijds ging, stond Cees toen met een sigaret boven de frituur. Helaas is hij vorig jaar overleden”, vertelt zijn huidige opvolger Kees de Ruiter.

De hele week is het voor snackfans nog feest, want ook de frikandel speciaal (op vrijdag) en een broodje kroket (op zaterdag) kosten een halve euro.


Eindelijk weer proeven

lekkerkerk • Slijterij Lenten start weer met het houden van proeverijen in de winkel aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk. Dat dit  in een behoefte voorziet, na de lange coronatijd waarin de gezellige proefavonden niet door konden gaan, bleek wel uit de positieve reacties en snel binnenstromende aanmeldingen. Wie ook wil deelnemen aan een proeverij onder leiding van een professional -de eerste zijn op 14 april, 12 mei en  9 juni- kunnen een kijkje nemen op de website www.slijterijlenten.nl (onder het menu 'evenementen').