Top 2000 Café in Theater Concordia

haastrecht • In het Paasweekend, zaterdag 16 en zondag 17 april (17.00 uur), kunnen liefhebbers in Theater Concordia twee dagen lang genieten van topmuziek door diverse bands uit de regio. Te zien/horen zijn: Yac Yac 5, No More, Janett & The Bluesbaboons, stevige rock van Still Blue en Have a Cigar, de feestbeesten van Slingshot en de dynamische show van Waterproof shampoo. Kaarten (à 15 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl. 

Verhalencafé
Een weekend eerder -zondag 10 april om 15.00 uur- is er weer een Verhalen Café van de Verhalencompagnie in Theater Concordia. Er is een open podium voor de ervaren en minder ervaren verteller. Iedereen met een leuk, mooi, interessant verhaal van tien minuten is welkom. Na de pauze is er de oer-Hollandse filmische vertelvoorstelling Het Wassende Water door gastverteller Gerda Hoogendijk, met Janet van Dienst (accordeon) en Jean Marie Dosogne (piano). Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via www.verhalencompagnie.nl


Lezing 'Oude Hollandse Waterlinie' 

haastrecht • De Historische Vereniging Haastrecht houdt op donderdag 14 april haar algemene ledenvergadering in cc Concordia te Haastrecht. Deze bijeenkomst voor de leden begint om 19.30 uur. Om 20.15 uur volgt, ook voor niet-leden, de lezing: ‘Oude Hollandse Waterlinie' door Wout Troost. De entree is vrij, meer informatie: historischevereniginghaastrecht.nl


Excelsior speelt 'Haar naam was Sarah'

stolwijk • Tot tweemaal toe moest de productie 'Haar naam was Sarah' (naar het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay) uitgesteld worden, maar op 4, 6, 7, 13 en 14 mei speelt de Stolwijkse Rederijkerskamer Excelsior dit indrukwekkende stuk alsnog.

‘Haar naam was Sarah’ gaat over een Joodse familie in Parijs in 1942. Eigenlijk zou Excelsior het stuk spelen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, maar het blijft helaas ook in deze tijd actueel.
Het stuk wordt opgevoerd in Het Kwartier te Stolwijk. Tickets à 10 euro zijn te reserveren via de website van Excelsior: www.rederijkerskamerexcelsior.nl
De aanvangstijd is steeds om 20.30 uur; alleen op 4 mei is dit 21.00 uur vanwege de dodenherdenking.


Expositie

bergambacht • In april en mei worden in de bibliotheek van Bergambacht schilderijen tentoongesteld van Marijke van Vliet-Zeijlemaker en Floris van Vliet (beiden 66 jaar) uit Capelle aan den IJssel.

Een aantal jaar geleden volgden ze uit nieuwsgierigheid een schilderworkshop. Het gevolg was dat zij zelf het penseel ter hand namen. Deze expositie laat een deel van hun werk zien uit de afgelopen jaren.