• Danielle Lindhout runt koffiekeet ‘t Roze Schaap.
• Danielle Lindhout runt koffiekeet ‘t Roze Schaap. Foto: Dirk Molenaar

'Voorlopig even aankijken'

krimpen aan den ijssel • Een levendig en gezellig Raadhuisplein is al een tijdje de wens van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Vooralsnog is koffiekeet ’t Roze Schaap van Danielle Lindhout de enige horecaondernemer op het plein. 

“Net voor de Kerst ben ik hier begonnen”, vertelt Danielle. Ze is eigenaresse van de voormalige schilderskeet die de naam ‘t Roze Schaap draagt. Vanuit deze opstelling serveert ze (heerlijke) koffie “In de eerste weken liep het steeds beter; halverwege januari stagneerde de groei echter.” Helemaal verklaren kan ze het niet. Daarom wil ze meer tijd om het een kans te geven. Naast koffie overweegt ze om komende maanden limonade te verkopen. “Tot einde van de zomer wil ik het aankijken. Daarna neem ik een beslissing of ik doorga”, geeft de goedlachse koffieschenkster aan.

Volgens haar is het een prima gedachte van de gemeente om meer ondernemers op het plein te krijgen. “Je ziet veel leegstand bij de winkels, wat jammer is”, maakt ze duidelijk. Daarmee onderstreept ze dat er meer reuring nodig is in winkelcentrum Crimpenhof en bijbehorend Raadhuisplein. Dat kan zij niet alleen, daar zijn ook andere bedrijven voor nodig. De gemeente is welwillend en stimuleert in samenwerking met de winkeliers de komst van nieuwe ondernemers. Dit heeft uiteraard tijd nodig, vandaar dat Danielle ook de ruimte pakt om het een kans te geven.

De naam ‘t Roze Schaap komt uit de jeugdjaren van Danielle. “Als klein meisje wilde ik altijd voor mezelf beginnen. Ik wist niet precies wat, maar het zou sowieso ‘t Roze Schaap moeten heten”, lacht ze. Na de middelbare school koos de jonge onderneemster voor een opleiding in het toerisme. Maar haar carrière kreeg een andere wending, waarop ze in de horeca terechtkwam. Daar deed ze ervaring op om op de juiste wijze heerlijke koffie te serveren.

Naast de koffiekar op het plein heeft Danielle nog een troef in handen: een mooie Apaggio AP 50, een brommertje dat ze heeft omgebouwd tot rijdend koffietentje. Daarmee stond ze voorheen onder de Algerabrug en bij de opstapplaats van de waterbus. Al snel kwam ze tot de conclusie dat aanwezigheid bij feesten en partijen meer omzet genereerde. Zeker nu evenementen zoals braderieën weer mogelijk zijn, zal ze ook daar te vinden zijn. "De koffiekar op het plein is dan dicht”, meldt ze. "Ik kan niet op twee plekken tegelijk zijn.”