• 'Op Drave', stadse sferen in de polder.
• 'Op Drave', stadse sferen in de polder. Foto: PR

‘Op Drave’ op 7 mei: techno en house uit de polder

Algemeen

OUDERERK AAN DEN IJSSEL • Wie nog een kaartje wil scoren voor het techno- en house-event ‘Op Drave’ -op 7 mei in De Drie Maenen te Ouderkerk- moet snel zijn. Er zijn nog enkele van de in totaal 900 tickets te koop.

“Daarmee is wel duidelijk hoe zeer jonge Krimpenerwaarders toe zijn aan een topavond in hun eigen regio”, stelt medeorganisator Boris Lammertse (ook bekend onder zijn artiestennaam LAMMER) tot zijn tevredenheid vast. “Twee jaar lang was normaal uitgaan er vanwege de coronamaatregelen niet bij, dus is de honger naar iets leuks groot. Daar komt nog eens bij dat we met ‘Op Drave’ een event neerzetten dat voor de Krimpenerwaard uniek is en waar je normaal gesproken voor naar Rotterdam moet. Uitstraling, licht en geluid: het wordt een super rave in de polder!”

DJ-contest
Boris Lammertse (24) en zijn kompanen en collega-dj’s Julian Bonte (alias EEL) en Joeri Heeling (in de techno- en housescene bekend als ‘Heeling’) organiseren niet alleen ‘Op Drave’, ze draaien deze avond ook.

Daarnaast is er in de aanloop naar hun optredens een uur ingebouwd voor de winnaar van een dj-contest voor Krimpenerwaards talent. “We hebben tot op heden negen inzendingen binnen”, vertelt Boris Lammertse, in het dagelijks leven grafisch ontwerper en in zijn vrije tijd voetballer van Spirit 10 én dj én-muziekproducent. “Die zien er over het algemeen veelbelovend uit.”

Lammertse en de zijnen kunnen haast niet wachten tot ‘De Maenen’ los gaat op het techno/house-geweld. “Eindelijk weer”, verzucht de Ouderkerker. “We hebben drie jaar geleden al eens een ‘Op Drave’ gehouden, toen nog in een wat kleinschaliger setting voor 400 man. De tweede editie zou op 14 maart 2020 plaatsvinden. We zaten op 600 kaarten en hoorden toen dat de boel gecanceld moest worden vanwege de lockdown. Maar dat was toen, nu gaan we knallen. ‘Op Drave’ is terug!”

Voor de laatste kaarten: kijk op www.opdrave.nl

Jan Timmer