Lofleif 1 jaar

regio • De stichting Lofleif bestaat deze maand één jaar. Het initiatief van Jip van Zoest uit Ouderkerk aan den IJssel wil een ‘(nog) mooiere een liefdevollere wereld creëren, zowel in woord en daad’. 

Op de instagrampagina www.instagram.com/lofleif wordt positiviteit de wereld in geslingerd. 

Jip toelichtend: “Hoe kun jij als persoon het ultieme uit jezelf halen? Hoe zorgen wij goed voor ons 'huis' de aardbol, waar wij met zijn allen aan verbonden zijn? Met inspirerende tips, quotes, verhalen en de doneeracties willen we met Lofleif inzetten op de 'lichte' kant van het leven. Hersenen hebben maar een beperkte opslagruimte, dus zorgen wij ervoor dat hierin mooie dingen worden opgeslagen’. 

Concept
Het concept van de website www.lofleif.nl is dat tijdens iedere actie een nieuwe ontwerp(st)er een goed doel kiest en hier iets voor ontwerpt.

Jip: “Als mensen dan doneren voor dit goede doel, krijgen ze hiervoor kunst van dit talent terug. Hiermee combineer ik mijn passies voor grafisch ontwerpen en het 'geven aan de mensheid'.”

Ondersteund
In het eerste jaar van Lofleif zijn er al vijf van deze acties met ontwerpers geweest, met daarnaast in de eerste maanden enkele ‘introductie-acties'.

“In totaal is er al meer dan 2.000 euro opgehaald met meer dan 100 donateurs. Hiermee zijn onder andere goede doelen als het Wereld Natuur Fonds, Plastic Soup Foundation, Bont voor Dieren, Stichting Jarige Job en Free A Girl ondersteund”, aldus Jip. 

q www.lofleif.nl