VVD: 'Hervat nachtdiensten pont'

regio • VVD Krimpenerwaard wil dat de veerdienst Schoonhoven-Gelkenes de nachtdiensten weer hervat. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan bepleit de partij minimaal afvaarten in het weekend tot 02.00 uur. De VVD heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

VVD-raadslid Marco Oudshoorn in een toelichting: ““De gemeente is de enige aandeelhouder van de Veerdienst. Uiteindelijk is het college dus verantwoordelijk.”

Vervolgens: "De veerdienst is sinds corona in de nachtelijke uren gestaakt. Dit om economische motieven, welke goed te begrijpen waren. Nu we corona (bijna) achter ons hebben gelaten, kunnen deze toch wel weer hervat worden?”

De VVD raadt aan om de financiële consequenties van de maatregel eventueel te delen met de gemeente Molenlanden: “We snappen dat de veerdienst kostentechnisch gezien niet staat te trappelen om weer te gaan varen in de nacht, maar de avonddiensten verlengen tot minimaal 2.00 of 3.00 uur in het weekend zou al enorm helpen. De jeugd heeft dan bijvoorbeeld weer wat ruimere uitgaansmogelijkheden. En om eventueel onrustige jongeren met een slokje op in toom te houden, kan gedurende die nachtelijke uren een beveiliger meevaren.”