woensdag 30 maart

Diamiddag ouderenwerk
14:00, Berkenwoude, Cultureel Centrum De Zwaan (seniorenruimte). Mevrouw A. Hoogendijk laat foto’s zien van flora en fauna in de Krimpenerwaard. De entree kost 4 euro, inclusief twee keer koffie of thee.

Bingoavond
19:30 uur, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Tickets kosten 10 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn online verkrijgbaar via cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 31 maart

Spelavond ’t Wilgegat
19:30, Willige Langerak, Buurthuis ‘t Wilgegat. Het klaverjassen en biljarten begint om 19:30 uur, het rummikubben om 20:00 uur. Uitslag 17 maart: Bij het rummikubben was Marry Buyserd met 5 strafpunten de beste, bij het klaverjassen Gijs Schep met 5587 punten. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Cultuurcafé ‘150 jaar Mondriaan’
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in het huidige Mondriaanhuis in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot één van de grootste abstracte kunstenaars van de twintigste eeuw. Tijdens het Cultuurcafé, georganiseerd door Stichting Synerkri, vertelt kunsthistoricus Diana Kostman het levensverhaal van Mondriaan met daarin veel aandacht voor de artistieke ontwikkelingen van de kunstenaar. Vanaf 19:00 is er koffie/thee in de ontmoetingsruimte van de Tuyter. Om 19.30 uur start in de theaterzaal de lezing. Aan het einde hiervan wordt er kort aandacht besteed aan de tentoonstelling ‘150 jaar Mondriaan’ in het Kunstmuseum Den Haag, die 2 april van start gaat. Na afloop van de lezing (rond 20:45 uur) kunnen aanwezigen kunstwerken bewonderen en in gesprek gaan met de kunstenaars van de Vereniging Krimpener Kunstwaard die hun werken, geïnspireerd op het werk van Mondriaan, exposeren in De Tuyter (tot en met 4 april). Kaarten voor de lezing kosten 2,50 euro per persoon (inclusief consumpties) en zijn verkrijgbaar via www.uitagendakrimpen.nl of op de avond zelf voorafgaand aan de lezing. Wel graag vooraf aanmelden via mariska@synerkri.nl met aantal personen. Op doordeweekse dagen is er in de ochtenden (tussen 9:00 en 11:30 uur) kaartverkoop bij de balie in De Tuyter.

Film
20:15, Haastrecht, Theater Concordia. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil er zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. Kijkers beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring.  Kaarten kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 1 april

Historische film Krimpen aan de Lek
14:00, Krimpen aan de Lek, Bibliotheek. Het Historisch Ontmoetingspunt (HOP) in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek vertoont filmpjes uit de jaren tachtig, die gemaakt zijn door Daan Dijkshoorn. Deze middag worden filmpjes over de volgende onderwerpen gedraaid: blokmakerij de Bode, rijwielhandel V/d Heul, groenteman V/d Graaf, het postkantoor aan de Rijsdijk en het 12,5-jarig bestaan van de Spar in Krimpen aan de Lek. Het zijn beelden uit de jaren 1985 en 1986 van winkels en bedrijven die er niet meer zijn. Graag vooraf aanmelden: crempene@gmail.com.

HERMAN door Arto Post Laboro
20:15, Schoonhoven, Arto Theater. Toneelvereniging Arto Post Laboro speelt vanaf 26 maart een eigen productie in het Artotheater aan Het Klooster 5 in Schoonhoven. De hoofdpersoon Herman verlaat zijn vrouw Lotte na 35 jaar huwelijk en denkt het geluk te vinden bij een oude jeugdliefde. Een simpele verliefdheid of is er veel meer aan de hand? De speeldata zijn: vrijdag 1 april 20:15 uur, zaterdag 2 april 20:15 uur en zondag 3 april om 14:30 uur. Kaarten zijn via de website www.artotheater.nl te bestellen of bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven.

zaterdag 2 april

Verkoop zomerkleding
10:00, Krimpen aan den IJssel, zalencomplex Mieraskerk, ingang Mezenstraat. Dames-, heren- en kinderkleding. Kleine prijzen. De opbrengst is voor stichting Mbuma.

Berkenwoude in Italiaanse sferen
19:00, Berkenwoude, De Zwaan. Na twee jaar van ‘pauzeren’ (maar wel repeteren) kan muziekvereniging DHTSG uit Berkenwoude eindelijk weer een jaarconcert geven. Het wordt een concert waarbij fanfare, drumband én de jeugdleden een afwisselend programma ten gehore brengen. Het thema van dit jaar is ‘DHTSG nel tour Italiano’. Bekende en minder bekende muziek uit het heerlijke Italië passeert de revue.

Muziekvereniging Excelsior gaat op reis
20:00 Ouderkerk a/d IJssel, De Drie Maenen. Muziekvereniging Excelsior maakt een muzikale reis langs diverse landen en muziekstijlen. Op het programma staat een afwisseling van bekende en minder bekende muziek, zoals Oregon, Our blue planet, The Lion King en Aladdin. Er zijn ook optredens van de kinderen van de AMV-cursus ‘Samen muziek maken is leuker!’ en Harmonie Stolwijk. Gratis toegang. Meer informatie: www.excelsiorouderkerk.nl.

Voorjaarsconcert
20:00, Lekkerkerk, Ichtuskerk. Nu alle coronamaatregelen van de baan zijn, staan de leden van de Muziekvereniging Lekkerkerk te popelen om weer op te kunnen treden. De entreeprijs is 5 euro per persoon. In een gevarieerd programma presenteren achtereenvolgens de volgende orkesten van de vereniging zich: jeugdorkest Futura, de Melody Percussion Band, het Quintet en tot slot de Harmonie.

Gratis koffieconcert Accordeonata
20:00, Lekkerkerk, Amicitia. Het repertoire van Accordeonata is grotendeels licht van aard; dertien muziekstukken staan op het programma met tussentijds een pauze. Zonder verloting of bal na deze keer, maar met gelegenheid na afloop een geldelijke bijdrage te geven.

zondag 3 april

Kinderdienst
10:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk. De kinderen van de IJsseldijkkerk hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een kinderdienst. Het thema is ‘Alles komt goed’. Iedereen is welkom.

Bierfestival Gouden Rakker
13:00, Schoonhoven, Brasserie Springer. Er staan vier brouwers klaar om hun brouwsels te laten proeven. Een nieuw gezicht is brouwerij IJssel, zij brouwen sinds kort prachtige stoere bieren. Tijdens het proeven speelt het muzikale duo ‘Rox and the John' covers en hits. Ook kunnen aanwezigen genieten van de Grillmasters van Springer. Het evenement vindt plaats van 13:00 tot 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbride.

Voorstelling ‘IJskoud naar de Maan’ in Gouderak
15:30, Gouderak, Het Dorpshuis. Het Gouds Muziektheater is trots een nieuwe voorstelling te kunnen presenteren: ‘IJskoud naar de maan’. Een onstuimig huwelijk: scheefgegroeide verhoudingen, op sterven na dood, maar niet aan te ontsnappen. Hoe maak je je los van iemand die niet mét je kan leven, maar ook niet zonder? De ontknoping van deze eenakter is niet wat het lijkt. Voor meer informatie en kaarten (kosten 8 euro): 06-51078140 of info@gouds-muziektheater.nl.

maandag 4 april

Fotoclub Krimpenerwaard exposeert contrast
Tijdens openingstijden, Schoonhoven, Bibliotheek. Een goede foto is krachtig door compositie, belichting en contrast. De leden van Fotoclub WelZijn Krimpenerwaard exposeren dit met als thema: 'Divers in contrast'. De tentoonstelling in de bibliotheek van Schoonhoven wordt op 4 april om 14:30 uur door Esther Leenhouts, directeur van Welzijn Krimpenerwaard, geopend. De fotoclub bestaat ruim zes jaar en komt tweemaal per maand bij elkaar op de Oranjeplaats in Schoonhoven. Nieuwe leden welkom!

donderdag 7 april

De wijkagent dichtbij
10:00, Schoonhoven, Bibliotheek. Wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven van 10:00 tot 11:00 uur. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

KBO-Fimmiddag
14:00, Krimpen aan den IJssel, De Bron. Film: De Dirigent, een Nederlandse speelfilm over dromen en doorzettingsvermogen (regisseur: Maria Peters). Toegang 4 euro, dit komt ten goede aan de huur van de film en de zaal.

vrijdag 8 april

Decoreren wilgenkransen
14:00, Bergambacht, De Schakel, Schoolstraat 24. Ben jij creatief of wil je creatief zijn? Doe mee met het decoreren van wilgenkransen. Streekwinkel Krimpenerwaard zorgt voor de materialen. Eigen bijdrage is 8 euro. Koffie, thee en koek zijn inbegrepen. Aanmelden: info@streekwinkelkrimpenerwaard.nl of 06 24226878.

Ode aan Lennon & McCartney
20:15, Stolwijk, Het Kwartier.  Wijlacker & Kolen komen na hun succesvolle tournee met een Simon & Garfunkel-tribute nu met de akoestische show Two of Us: een ode aan het beroemde schrijversduo Lennon & McCartney. Tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier (op werkdagen) of kunnen gereserveerd worden via nieuws@hetkwartierstolwijk.nl.

zaterdag 9 april

Historisch Café
11:00, Bergambacht, Bibliotheek. Leden van de Historische Vereniging Bergambacht zijn aanwezig aan de leestafel. Wil je foto’s, voorwerpen of documenten brengen? Heb je vragen over de geschiedenis van Bergambacht en omgeving? Kom dan vrijblijvend langs.

Lezing natuurfotografie
14:00, Lekkerkerk, Bibliotheek. Jolanda van Haeften geeft een lezing over haar belevenissen als hobbyfotograaf. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. In de bibliotheek van Lekkerkerk is momenteel een expositie te zien van natuurfoto's gemaakt in de Krimpenerwaard door Jolanda van Haeften. Van de foto's uit de Krimpenerwaard zijn ansichtkaarten gemaakt die op de middag van de lezing verkrijgbaar zijn.

Voorjaarsconcert Concordia
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Rank. Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel viert het voorjaar met een concert. Op het gevarieerde programma staat onder andere muziek van de musicals Soldaat van Oranje en Les Misérables. Kaarten zijn te bestellen via info@concordiakrimpen.nl of aan de deur. Entree 7,50 euro en voor kinderen 5,00 euro.