Informateur Krimpen

krimpen a/d ijssel • De acht politieke partijen die vanaf 30 maart de nieuwe gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel vormen, hebben Henk Gossink aangewezen als informateur. Hij gaat verkennen welke partijen met elkaar een coalitie kunnen vormen. 

Henk Gossink woont in Amsterdam en is partner bij onafhankelijk adviesbureau Van de Bunt Adviseurs. Gossink heeft ruime ervaring met het adviseren van gemeenten op bestuurlijk vlak. 

De grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad, Leefbaar Krimpen, heeft Gossink voorgedragen voor de rol van informateur: 'De onafhankelijkheid en deskundigheid van Gossink zijn voor alle partijen doorslaggevend geweest bij de keuze van de informateur'. Gossink spreekt de komende weken vertegenwoordigers van alle fracties en verkent daarbij de mogelijkheden voor een 'robuuste coalitie' voor Krimpen aan den IJssel. Hij brengt hiervan verslag uit aan de gemeenteraad. Na de verkenning moet duidelijk zijn welke partijen met elkaar in de formatiefase verder zullen onderhandelen om een coalitie te vormen.


Vernieling en bedreiging

krimpenerwaard • De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag (rond 00:15 uur) een melding van vernieling en bedreiging op de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek.

Ter plaatse werd een man (30) uit deze plaats aangehouden. De recherche doet verder onderzoek.

Donderdagmiddag rond 17.00 uur werd op de Nieuwe Singel in Schoonhoven een bromfietser gecontroleerd. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van de Zilverstad, werd aangehouden, omdat hij bij een speekseltest positief testte op het gebruik van verdovende middelen (wiet).
Woensdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een auto te water langs de N207 bij Gouderak. De 20-jarige bestuurder was aanspreekbaar en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie nam een bloedproef af voor mogelijk rijden onder invloed.