Nieuwe ‘Marja Vos’

schoonhoven • Van de Schoonhovense auteur Marja Vos is weer een nieuw boek verschenen: Rijmelarijen op Reis. Hierin zette zij haar reiservaringen via gedichten op papier. Ze wil hiermee op creatieve wijze haar inzicht in andere culturen delen. Al haar ‘rijmelarijen’ zijn voorzien van zelfgemaakte foto’s. Er komen serieuze onderwerpen aan de orde, zoals de Killing Fields in Cambodja, afgewisseld met luchtige thema's. Het boek kost 18,99 euro en is te bestellen bij www.boekscout.nl. 


 ‘Troost bij lijden’

krimpen a/d ijssel • Leo Heuvelman uit Krimpen aan den IJssel heeft een nieuw boek geschreven: ‘Troost bij lijden'. 

In minder dan acht jaar overleden enkele dierbaren van Leo Heuvelman. Hij had hierdoor te maken met een heftige angststoornis. In deze weg van lijden en verlies groeide bij hem het verlangen een 'bemoedigend en troostend boek' te schrijven voor iedereen die te maken heeft met lijden. De tekst uit Jesaja 40, vers 1, vormde hierbij zijn inspiratie: 'Troost, troost Mijn volk'.
De auteur: "Grote vragen komen in dit boek voorbij. Waarom is er lijden? Waar is God in lijden? Waarom overkomt mij dit? Ik zeg en beschrijft de dingen ronduit zoals ik ze beleefd heb. De combinatie van verhalen, fictie en non-fictie, autobiografische elementen en de ervaringen van anderen moeten het boek makkelijk leesbaar maken.” Eerder verschenen van Leo Heuvelman de dichtbundels Dichter bij God en Dichter bij Jezus en het pastoraal bemoedigend boek bij psychische klachten, Wees niet bang. Zie ook: www.christelijkegedichten.com