• Netty Hendriks, één van de drijvende krachten achter het turn- en dansspektakel.
• Netty Hendriks, één van de drijvende krachten achter het turn- en dansspektakel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Terug van weggeweest: KdO-uitvoering

Algemeen

LEKKERKERK • Twee jaar lang ontbrak de befaamde uitvoering op de kalender van KdO Lekkerkerk. Nu is-ie terug. “Gelukkig wel”, glimlacht Netty Hendriks, één van de drijvende krachten achter het turn- en dansspektakel, dat dit keer op zaterdag 2 april plaatsvindt in sporthal De Bakwetering.

“De uitvoering is het visitekaartje van onze vereniging en een evenement waar veel leden naar uitkijken. Wat is er nu leuker dan je ouders, opa en oma en andere fans te laten zien wat je allemaal kunt op turn- en dansgebied?”

Twee sessies
De shows vinden in twee sessies plaats: een middagprogramma dat start om 13.30 uur en een avonddeel vanaf 19.30 uur. Vrijwilligers van KdO zijn al weken druk doende met de voorbereidingen. Ook Netty Hendriks, voormalig penningmeester en nog altijd actief met de ledenadministratie, gooit al haar ervaring en expertise in de strijd.

“We merken wel dat we net uit een moeilijke periode komen”, verzucht de Lekkerkerkse. “Vanwege de coronamaatregelen heeft het clubleven voor een groot deel op zijn gat gelegen en dat is nog steeds voelbaar. De crisis heeft er echt ingehakt, zeker ook als het gaat om het aantal vrijwilligers. Het feit dat we twee jaar lang nauwelijks konden sporten en daardoor ook de contacten met veel ouders tot een minimum beperkt bleven, heeft absoluut consequenties gehad. Er is een stukje binding verdwenen, hè. We hopen dat de komende tijd wat recht te trekken. Te beginnen tijdens de uitvoering. We willen dan onder de aandacht brengen dat helpende handen meer dan welkom zijn bij onze vereniging. Hopelijk levert dat resultaat op. We blijven optimistisch. En ik besef ook dat KdO niet de enige sportvereniging is met dit probleem. Je hoort het overal om je heen.”

Mooie show
De uitvoering van zaterdag 2 april belooft weer een mooie show te worden met tal van prachtige optredens, per dagdeel zo’n 25 in getal. In actie komen onder meer de jazzdans afdeling, de G-jazzdansgroep, de jongens- en meisjes turn- en springgroepen en de turnselectie van KdO.

Om het spektakel te kunnen bijwonen dient (slechts) één euro entree te worden betaald bij de ingang van sporthal de Bakwetering. Ook is er een grote verloting waarvoor KdO-hoofdsponsor Luijten de financiering van een groot deel van de prijzen voor zijn rekening neemt. 

“Kortom, het wordt weer een ouderwetse topdag”, stelt Netty Hendriks vast. “Eindelijk is het weer zover. We zijn klaar om er van te genieten!”

Jan Timmer