• 'Nederlekse' ondernemers ontmoeten elkaar bij Vermeulen Autoschade.
• 'Nederlekse' ondernemers ontmoeten elkaar bij Vermeulen Autoschade. Foto: Jan Timmer

Bedrijfsbezoek ‘Nederlekse’ ondernemers: ‘Eindelijk weer een beetje normaal’

Algemeen

KRIMPEN AAN DE LEK • Kerncommissie Nederlek van Ondernemerskring Krimpenerwaard bracht donderdag een bezoek aan Vermeulen Autoschade in Krimpen aan de Lek.

Ondernemen wordt een stuk leuker als je elkaar fysiek kunt ontmoeten, en dan het liefst in een groep. Donderdagmiddag zat de stemming er dan ook uitstekend in tijdens het bedrijfsbezoek aan Vermeulen Autoschade.

“Dit hebben we écht gemist”, vertolkt Piet Broere (van Citroën-dealer Broere) de mening van de ruim twintig aanwezige ondernemers. “In coronatijd was alles anders qua zaken doen en moesten we auto’s veelal in de buitenlucht en op afstand afleveren aan onze klanten. Desondanks zijn we deze periode goed doorgekomen. Ik klaag zeker niet wanneer ik onze situatie vergelijk met die van collega’s met een horecaonderneming. Voor hen was het extra zwaar.”

Mallemolen
“Klopt helemaal”, beaamt Anton de Wilde, eigenaar van Partycentrum het Koetshujs in Krimpen aan de Lek. “Die mallemolen van ‘open’ en vooral weer dicht zal me de rest van mijn leven bijblijven. Ik zag wat ik in achttien jaar had opgebouwd tussen mijn vingers vandaan glippen. Inmiddels is er sprake van herstel, neemt het aantal boekingen weer toe en komt de pré-corona omzet weer in beeld. Dat geeft een ‘bevrijd gevoel’. Maar ik ben ook waakzaam, zeker naar het najaar toe...”

Ondertussen schraapt Henk-Jan Collignon namens de ‘kerncommissie’ zijn keel voor een korte speech. 

Beetje normaal
“Ik ben ontzettend blij dat we vandaag weer bijeen mogen zijn”, zegt hij. “Eindelijk is het weer een beetje normaal. Extra mooi is dat we te gast zijn bij Vermeulen Autoschade en ons hier in een informele setting kunnen laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autoschadeherstel.”

Etalagepoppen
Gastheer Kees Vermeulen zit inmiddels ruim dertig jaar in het vak. Hij begon zijn ondernemersactiviteiten in Ouderkerk aan den IJssel, verhuisde vervolgens naar Lekkerkerk en is sinds een jaar of twintig gevestigd aan de Mercurius 1 in Krimpen aan de Lek.

“We werken vooral voor verzekeraars, het MKB en mensen die met ‘eigen schade’ komen. Verder hebben we verschillende garage- en transportbedrijven als klant. Daarnaast kan men bij ons terecht voor ruitherstel, ruitvervanging, het verhelpen van camper- en caravanschades en allerhande spuitwerk, ook industrieel. Voor transportbedrijven spuiten we alle voorkomende vrachtwagenonderdelen, maar we zijn ook beschikbaar wanneer iemand een andere kleur voor zijn of haar keuken wenst, of, ik noem maar wat, etalagepoppen wil laten spuiten.” 

Vertrouwen
Het succes van zijn bedrijf zit hem volgens Vermeulen in een aantal factoren. “Alles begint met vertrouwen”, stelt hij vast. “Wie met ons in zee gaat moet de zekerheid hebben van vakmanschap en service. Kortom, het hele plaatje moet kloppen. Daar zorgen wij voor. Ik prijs me gelukkig met ons medewerkersteam van twaalf specialisten. Met elkaar leveren we werk naar de hoogste standaard en de nieuwste inzichten. Het is natuurlijk leuk om ons vandaag te laten zien aan onze collega-ondernemers uit Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. Ook voor hen kunnen we veel betekenen op het vlak van autoschade. Maar bovenal is het mooi om elkaar weer in levende lijve te zien en fijn bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.”

Demonstraties
Waarvan akte. Het ondernemersgezelschap verspreidt zich na de speech van Kees Vermeulen over de werkplaats, waar ze verschillende demonstraties van autoschadehersteltechnieken krijgen voorgeschoteld en vragen mogen afvuren op de technici.

“Mooi bedrijf”, vindt Anton de Wilde. “Ik doe al jaren zaken met Vermeulen. Met welk probleem ik ook langskom, het wordt altijd naar wens opgelost.”

Jan Timmer