Verhalenkaravaan

regio • Ter gelegenheid van de jaarlijkse Wereldverteldag -16 maart- trokken afgelopen week maar liefst negen verhalenvertellers naar de basisscholen Kiezel en Kei in Bergambacht en De Pelikaan en De Morgenster in Haastrecht. 

De professionele vertellers kwamen uit heel Nederland. “Ze hebben elk hun eigen stijl van vertellen en brengen verhalen die passen bij de beleefwereld van de kinderen”, licht Gerda Hoogendijk namens de organiserende stichting de Verhalencompagnie toe. “De meeste vertellers hebben een achtergrond in het onderwijs. Het is al jaren een vast ritueel dat op of rondom Wereldverteldag deze mensen er op uit trekken om verhalen te brengen. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst op basisscholen in de Krimpenerwaard.”
De Verhalencompagnie wil in de komende drie jaar de karavaan met vertellers uitbreiden over de hele Krimpenerwaard om zoveel mogelijk leerlingen en leerkrachten te laten kennismaken met de kracht van verhalen vertellen. Hoogendijk: “Deze vertelkaravaan is maar een van de activiteiten van de Verhalencompagnie. De eerstvolgende is het Verhalencafé op 10 april met een open podium en gastverteller Bastiaan de Zwitser. Het café is er voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.”
Meer informatie en reserveren: www.verhalencompagnie.nl