woensdag 23 maart

De magische schatkist van... Tovenaar Pinpadina
15:00, Stolwijk, Het Kwartier
Jeffrey ontdekt bij een verhuizing een magische schatkist vol goocheltrucs. Hij wil natuurlijk weten wat er allemaal aan trucs in die kist zit! Een interactieve, grappige en magische goochelvoorstelling met rook- en geluidseffecten. Tickets kosten 5 euro en zijn te reserveren via nieuws@hetkwartierstolwijk.nl of op de dag van de voorstelling bij de entree. Leeftijd: van 4 tot 12 jaar.

Lezing beroemde fotograaf Gustav Kiburg
19:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
De beroemde Rotterdamse fotograaf Gustav Kiburg is een gepassioneerde Nederlandse natuurfotograaf die graag naar afgelegen bestemmingen reist en soms dagenlang op het juiste moment wacht. Zijn vogels, zoogdieren, landschappen en vlinders staan allemaal ragscherp op de foto. De lezing wordt georganiseerd door Amateur Fotogroep Ouderkerk in samenwerking met Cameranu.nl. De toegang is gratis.

donderdag 24 maart

Paasviering bij de Vrouwenbijbelstudiekring
9:30, Krimpen aan de Lek, ‘t Voorhof
De VBSK komt weer bijeen om het paasfeest te vieren. De spreker deze morgen is Cor Verkade (jurist, zakenman, politicoloog en voorganger). Vanaf 9:15 uur is er koffie. Informatie: 0180 510 278 of 0180 522 469.

Vesper
19:00, Haastrecht, Hervormde Kerk
Het HAPIS (Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking) houdt een vesper in de Hervormde Kerk van Haastrecht. Iedereen is vanaf 19:00 uur welkom in de kerk om even tot rust te komen en eventueel een kaarsje aan te steken. Om 19:30 uur begint de viering, die ongeveer een half uur zal duren, en in het teken zal staan van de veertigdagentijd en van gebed om vrede. Voorgangers zijn pater Leo Bos en ds. Joas van der Schoot. Ingrid Rietveld verzorgt de muzikale begeleiding op piano.

vrijdag 25 maart

Surfrock proloog
19:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
De bands 4BY4, Smokey Attic en Drunken Dolly zorgen voor een avond vol rockmuziek. Muzieklab verzorgt de muziek bij aanvang en tijdens het ombouwen van de bands. Gratis soep van Siep tussen 19:00 en 19:30 uur. De aanvangstijd is gewijzigd. Zaal open om 18:30 uur, aanvang: 19:00 uur (in plaats van 18:00 uur). Tickets kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

zaterdag 26 maart

20e WZ wandeldag
7:30, Schoonhoven, csg Willem de Zwijger, Kamerlingh Onnesdreef
Deze tocht wordt alweer voor de 20e keer georganiseerd. Afstanden voor iedereen: 6, 10, 15, 20, 25 , 40 en 50 kilometer. Voldoende horecapunten onderweg voor een rustpauze. De 40 en 50 kilometer starten vanaf 7:30 uur; de 20 en 25 kilometer vanaf 8:30 uur en de kortere afstanden vanaf 9:00 uur. Er kan tot 14:00 gestart worden. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro per persoon. Een medaille kost 1 euro extra. De opbrengst van de wandeling gaat naar Giro555, Oekraïne.

Vogelspotwandeling
10:30, Haastrecht, Concordiaplein (startpunt)
Wandelen en Fietsen Krimpenerwaard organiseert een vogelspotwandeling in de polder. Samen met gids Maurice Kruk wandelen de belangstellenden op tiendwegen, weilanden en polderwegen. Onderweg geeft de gids uitleg over het polderlandschap en wordt bekeken welke vogels in dit gebied wonen of op doortocht zijn. Tip voor deelnemers: Neem een verrekijker mee zodat er zelf vogels gespot kunnen worden. Halverwege de wandeling is er een lunchstop. De kosten voor deze wandeling bedragen 19,50 per persoon. Meer info en aanmelden: www.abeloffice.nl/agenda of info@abeloffice.nl.

Lezing en workshop over ‘Groene Theologie’
14:00, Krimpen aan den IJssel, De Wingerd
Trees van Montfoort zal spreken over de huidige klimaatsituatie en met de aanwezigen nadenken over wat daarover vanuit de Bijbel kan worden gezegd. Ze zal ook ingaan op diaconale aspecten en de rol van vrouwen in dit verband. Haar boek ‘Groene Theologie’ is enkele jaren geleden bekroond als beste theologieboek. In de workshop wordt van gedachten gewisseld over natuur en geloof en kunnen aanwezigen hun eigen ideeën inbrengen. De lezing van Trees van Montfoort is onderdeel van het Groen Wingerd Weekend. Op zondagochtend 27 maart om 10:00 uur is er een dienst met Ds. Jils Amesz over het thema ‘De mens als onderdeel van de natuur’. Zondagmiddag is er een Zin-in-Natuur- wandeling, georganiseerd door Jacqueline Snijders. Start vanaf de Wingerd 14:00 uur, duur ongeveer 1 uur. Meer info: vormingentoerusting@wingerdkrimpen.nl.

Samenzangavond
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Hersteld Hervormde Kerk
Naast wat bekende psalmen/gezangen, zingen de aanwezigen een paar door ds. C.J. Meeuse berijmde bijbelteksten op bekende psalmmelodieën, zoals Jesaja 53, De twaalf artikelen, Het gebed des Heeren. Dominee Van der Linden zal de verbindende teksten verzorgen in het programma, waar een lijn in zit vanuit het Oude naar het Nieuwe Testament. Wim van der Vlist speelt trompet en Arie van der Vlist orgel. Er zal een collecte gehouden worden ten behoeve van Stichting Stéphanos die werken onder andere met weeskinderen in Malawi en Zambia. In een kort appèlwoord zal dhr. J. van der Ham (directeur) ervaringen delen van een recent bezoek. Meer info op www.stephanos.nl/agenda.

Orgelconcert in IJsseldijkkerk
20:00, Krimpen aan den IJssel
Jolanda Zwoferink en Henco de Berg nemen plaats achter het orgel. Jolanda studeerde aan het Rotterdams en Brabants Conservatorium bij onder andere Arie Keijzer en Bram Beekman. Zij volgde masterclasses bij Charles de Wolff en Olivier Latry. Inmiddels concerteert zij in binnen- en buitenland. Zij bracht vier albums uit met muziek van Johann Sebastiaan Bach, gespeeld op beroemde Bachorgels in Duitsland. De blinde organist Henco de Berg studeerde ook aan het Rotterdams Conservatorium en specialiseerde zich in de improvisatiekunst. De laatste jaren is hij ook actief als componist. Meer informatie: www.ijsseldijkkerkconcerten.nl. Hier kunnen ook kaarten besteld worden. Deze kosten 15 euro. Telefonisch kunnen ook kaarten besteld worden via (0180) 512856 of 523190.

Voute Bingo: Après-ski editie met live entertainment
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
De Voute bingo is een avond vol bingo, lachen, gieren en meedoen met foute hits en Nederlandstalige muziek. Elke keer is er een ander thema en deelnemers kunnen prijzen winnen. Rob van Zuijlen draait in eigen persoon aan de balletjes machine en presenteert. Ditmaal met feestzanger Jan Woudenberg die de avond muzikaal invult. Claudia zorgt met haar bar team voor de bitterballen, biertjes en wijntjes. Dresscode: Het thema van deze bingo is Après-ski, dus trek allemaal je lederhose of dirndle jurk aan en wie weet win jij een leuke prijs met je outfit. Niet verplicht, wel leuk. Deelnemers krijgen een bingoboekje met acht speelronden waarvan twee keer een kaart voor de superronde. Kaarten kosten 29,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Comedynight met Andries Tunru en Marco Lopes
20:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
De twee cabaretiers Andries Tunru en Marco Lopes staan op de planken. Voor aanvang van de voorstelling kan er genoten worden een theatermenu in Eetcafé De Crimpenaar voor 22,50 euro per persoon of een High Wine arrangement voor 14,50 euro per persoon. Tickets kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via www.uitagendakrimpen.nl, op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 11:30 uur aan de balie van De Tuyter of voor aanvang van de voorstelling. Aanvang 20:30 uur, inloop vanaf 20:00 uur.

Fleetwood Mac Tribute Band: Mirage
21:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
De band bestaat uit vijf muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. Tickets kosten 17,50 euro en zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

zondag 27 maart

Jazzy Sunday in Toltien
15:00, Schoonhoven, petit-café Toltien, Tol 10
De eerste ‘jazzy sunday' in petit-café Toltien. Gelegenheidsformatie Toltien Swinging Seven verzorgt een optreden. "Na twee jaar werd het tijd voor een ‘live' optreden met een knipoog naar de dixienights in de zilverstad in de jaren tachtig en negentig”, aldus initiatiefnemer René Kuzee, die zelf vanaf 1978 actief is als jazzmuzikant. Hij stelde een bijzonder gelegenheidsformatie samen met ,naast zichzelf op trompet en vocals, Frans van Eijk (piano), Marco Kuipers (saxen), Jan van Leeuwen (trombone) Ricardo Kuster (bas), Kees de Korver (banjo/gitaar) en Wim Klein (drums). Stuk voor stuk jazzmusici die hun sporen hebben verdiend afgelopen decennia. De entree is gratis, maar er is gelegenheid een vrijwillige donatie te doen ten behoeve van een Oekraïense beroepsmusicus en zijn huisgenoten waarmee Kuzee dagelijks contact heeft.