DCV blijft aan kop; Spirit zakt verder weg

krimpen/ouderkerk • Koploper DCV won in een gedegen pot voetbal met 2-0 van Deltasport uit Vlaardingen. 

De Krimpenaren hadden het beste van het spel en wachtten hun kansen af. Carlo de Reuver en Daan van Ingen zetten de thuisclub op voorsprong. Deltasport kon buiten een inzet, die tegen de paal belandde, geen gevaar stichten. “Na de 2-0 was de wedstrijd al gelopen,” vertelde DCV-trainer Wout Ooms na afloop. “In de tweede helft hadden we verder moeten uitlopen om de zege definitief veilig te stellen. Nu bleef het spannend tot het einde. We hebben nu alle tegenstanders een keer gehad en het is duidelijk dat we van niemand hoeven te verliezen. Maar we zijn er nog lang niet, want onze drie naaste achtervolgers wonnen ook.”

Spirit
Spirit verloor in Rotterdam met 1-0 van laagvlieger Alexandria’66. De Ouderkerkers zijn inmiddels afgezakt naar een plek in het rechterrijtje. Bij de thuisploeg was de hoofdtrainer weggestuurd en dat zorgde kennelijk voor een schokeffect, waarvan Spirit de dupe werd.

“Nu waren wij verre van fit,” biechtte elftalleider Jan Moerman op. “Door ziekte van enkele spelers was er nauwelijks getraind afgelopen week. We speelden niet onze beste wedstrijd. Ruben Sloof was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zelfs een gelijkspel hadden we niet verdiend. Zoals het er nu uitziet, zijn we bezig aan een kleurloos seizoen.”

Door de nederlaag speelt Spirit halverwege de competitie al geen rol van betekenis meer. Het verschil naar de degradatieplaatsen is minimaal 9 punten. Sparta en FC Binnenmaas, die boven Spirit staan, hebben 4 punten meer. Zij moeten nog onderling een wedstrijd spelen. Volgend weekend komt Hellevoetsluis op bezoek in Ouderkerk.