Langdurige opvang vluchtelingen Oekraïne

krimpenerwaard • Naast de noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne (De Meent in Schoonhoven) heeft de gemeente Krimpenerwaard nu ook twee locaties voor de langere termijn vastgesteld.

Het betreft een pand aan de Dorpsstraat 59a in Krimpen aan de Lek en het voormalig raadhuis (deel van Amicitia) in Lekkerkerk. 

In de eerste locatie (een kantoorpand) kunnen 50 vluchtelingen terecht; het voormalig raadhuis in Lekkerkerk wordt geschikt gemaakt voor de opvang van 25 vluchtelingen. 

Eén en ander zou volgens de gemeente ‘binnen enkele weken’ geregeld kunnen zijn: ‘Beide locaties zijn gekozen vanwege de bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook speelt mee dat de betreffende accommodaties in zeer korte tijd gereed gemaakt kunnen worden voor opvang’. 

Verantwoordelijk
Burgemeester Pieter Paans: “We voelen ons verantwoordelijk om vluchtelingen uit Oekraïne een passende, langdurige opvangplek aan te bieden. Ik ben dan ook erg blij dat het ons is gelukt om in onze gemeente twee locaties voor langdurige opvang te creëren, naast de noodopvang in De Meent te Schoonhoven."