Afbeelding
Foto: F. Koops Foto

Arto Post Laboro speelt ‘Herman’

Algemeen

SCHOONHOVEN • Toneelvereniging Arto Post Laboro speelt vanaf zaterdag 26 maart een eigen productie in het Artotheater, aan Het Klooster 5 in Schoonhoven.

Hoofdpersoon Herman verlaat zijn vrouw Lotte na 35 jaar huwelijk en denkt het geluk te vinden bij een oude jeugdliefde. Een simpele verliefdheid of is er meer aan de hand?

Waarom verlaten sommige mensen na vele jaren hun partner en laten ze hun ‘vertrouwde leventje’ achter zich? Zijn ze dan al die tijd ongelukkig geweest? 

Geïnspireerd door verhalen uit het dagelijks leven is het toneelgezelschap aan dit project begonnen. Regie en spelers zijn op zoek gegaan naar hun waarheid: ‘Gesprekken, discussies en improvisaties volgden. Welke rollen gaan de spelers vertolken? Hoe zou hun personage tegen de keuzes van Herman aankijken? Zou Herman het geluk vinden met zijn hervonden liefde? Kan hij zijn dromen waarmaken? Is hij de man die hij denkt te zijn? En ...hoe gaat dit verhaal überhaupt eindigen?’ 

De speeldata zijn; zaterdag 26 maart, 20.15 uur; zondag 27 maart, 14.30 uur; vrijdag 1 april, 20.15 uur; zaterdag 2 april, 20.15 uur en zondag 3 april om 14.30 uur. Kaarten zijn via de website www.artotheater.nl te bestellen of bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven.

De spelers zijn: Roger Kramer, Brigitte Boomer, Petra Mathlener, Auke de Leeuw den Bouter, Wim Mathlener, Meinja van den Dool, Erik Rietvelt, Ad de Ruiter en Astrid Kuyper. Regie: Ad de Ruiter en Kirsten Morstedt.